duminică, decembrie 3, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareNici un caz de infecții, dar vameșii confiscă tot

Nici un caz de infecții, dar vameșii confiscă tot

vama

Aproape 140 de kg de carne de pasăre și 111,5 kg de produse lactate, în valoare totală de 1.846 de lei, au fost confiscate și distruse, în această săptămână, într-un incineratoriu autorizat, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcția Sanitar veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

Cica acestea ar fi infectate cu cine știe ce boli. Menționăm că nu s-a înregistrat nici un caz de infectare în țara vecină și nici la noi, toate fiind zvonuri.

Directorul acestei instituții, Nicolae Dumuța, a precizat că este vorba despre produsele alimentare de contrabandă din Ucraina, confiscate de vameși și polițiștii de frontieră în Vama Halmeu, fiind vorba despre o măsură de protecție suplimentară ținându-se cont de prezența pestei porcine în țara vecină.

Tot în cursul acestei săptămâni, inspectorii DSVSA au mai aplicat și o amendă în cuantum de 1.600 de lei, unei ferme din Satu Mare, pentru introducerea fără documente sanitare veterinare a altor animale în efectivele deja existente.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente