miercuri, iunie 7, 2023
AcasăPoliticaNationalNicolae Ciucă a fost ales președinte al Partidului Național Liberal

Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Partidului Național Liberal

Duminică, 10 aprilie 2022, premierul României, Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al Partidului Național Liberal în cadrul Congresului extraordinar care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului. Ciucă a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al PNL. Moţiunea premierului, „Uniţi pentru o Românie stabilă şi puternică”, a obţinut 1.060 de voturi favorabile şi 60 anulate. De asemenea, au fost 159 de voturi neexprimate (abțineri).

Fostul președinte al PNL, Florin Cîțu, a fost prezent la Congres doar pentru câteva zeci de minute, după care a părăsit sala. În discursul său, Nicolae Ciucă i-a mulțumit lui Florin Cîțu pentru ceea ce a făcut bine în PNL.

Îl salut pe preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi îi mulţumesc pentru tot ce a făcut bine pentru PNL”, a spus Nicolae Ciucă la începutul discursului său de la Congresul extraordinar al PNL.

În continuare, Nicolae Ciucă și-a prezentat moțiunea „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică” și a afirmat că „nu sunt cu vechime în partid, nu am experiență politică”, dar a precizat că este pregătit să-și asume această funcție „pentru că am încredere în experiența dumneavoastră”.

În conferința de presă de după aflarea rezultatului, jurnaliștii l-au întrebat pe noul președinte dacă va fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale.

Nu eu îmi exprim această opinie. Candidatul la prezidenţiale din partea PNL va fi nominalizat de către Partidul Naţional Liberal”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Despre posibilitatea de a pierde funcţia de preşedinte al PNL în cazul în care nu va mai fi premier, el a precizat: „Nu are nicio legătură. (…) Vă referiţi la înţelegerea care a existat la constituirea coaliţiei atunci când se rotesc persoanele în funcţia de premier? În momentul de faţă nu cred că se pune problema şi nici nu vreau să mă gândesc la ceea ce se va întâmpla peste un an de zile, pentru că avem foarte multă treabă de făcut acum. Românii aşteaptă de la noi să rezolvăm probleme care au o dinamică aparte şi îi afectează. (…) Am văzut termene pentru mandate în administraţie, în politică nu există termene”.

Nicolae Ciucă a mai spus că funcția de președinte al PNL nu este un privilegiu, ci „o onoare şi o mare responsabilitate”.

Nu e deloc un privilegiu să ocupi această funcţie, este o onoare şi o mare responsabilitate pentru tot ceea ce ne-am asumat să facem”, a arătat Ciucă, după ce a fost ales preşedinte al PNL.

El a mai afirmat că principalul obiectiv asumat ca preşedinte al PNL este acela de a reda unitatea partidului, de a asigura stabilitatea acestuia şi de a dezvolta România.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente