duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smNicolae Ciucă: Anunț privind Centenarul Mausoleului de la Mărășești

Nicolae Ciucă: Anunț privind Centenarul Mausoleului de la Mărășești

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a publicat un anunt foarte important cu privire la Centenarul Mausoleului de la Mărășești, iar asta pentru ca sunt 100 de ani din data de 6 august 1923.

A fost o onoare pentru mine să particip la Centenarul Mausoleului de la Mărășești. La 6 august 1923 se așeza fundația celui mai important edificiu memorial dedicat ostașilor români căzuți în Primul Război Mondial. În 1917, la bătălia de la Mărășești, dar și în celelalte două puncte fierbinți de la Mărăști și Oituz, românii s-au unit pentru a ține piept unui inamic mai puternic și nu au fugit din calea răspunderii față de țară. Aici a fost ultima redută în fața dispariției țării, națiunea a învins și a supraviețuit.

Din păcate, un secol mai târziu trăim într-o lume instabilă, în care războiul de cucerire a revenit și se întâmplă chiar lângă granițele noastre. Ca stat membru al UE și NATO, România este de partea bună a istoriei. Vom respinge orice tentativă internă sau externă de a ne deturna de pe calea hotărâtă de noi ori de a îndepărta România de partenerii și aliații ei.

Nu vom părăsi niciodată traiectoria euro-atlantică, pentru că apartenența noastră la civilizația occidentală este destinul nostru istoric. Avem datoria de a cinsti și de a proteja ceea ce s-a câștigat prin jertfa generației de la 1917: libertatea de a ne decide propria soartă. 

Protejând permanent această libertate, ne onorăm trecutul și ne asigurăm viitorul.
Dumnezeu să îi odihnească pe cei căzuți!” a declarat președintele PNL.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente