duminică, iulie 21, 2024
AcasăsusNicolae Ciucă, întâlnire de lucru cu ambasadorul Republicii Italiene: România are nevoie...

Nicolae Ciucă, întâlnire de lucru cu ambasadorul Republicii Italiene: România are nevoie atât de majorarea exporturilor către Italia, cât și de atragerea de noi investiții italiene în aceste domenii

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut o întâlnire de lucru cu ambasadorul Republicii Italiene la București, Excelența Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni. Subiectele discutate au vizat consolidarea relațiilor economice dintre țările noastre, a cooperării în domeniul diplomatic și cel al afacerilor europene, precum și întărirea colaborării judiciare dintre cele două state.

Schimburile comerciale dintre România și Italia se află la un nivel record, dar există spațiu de creștere creat de dezvoltarea economică a țării noastre, care are o relevanță regională sporită în domeniul energetic și cel alimentar, ca urmare a măsurilor pe care le-am luat ca prim-ministru. Astfel, România are nevoie atât de majorarea exporturilor către Italia, cât și de atragerea de noi investiții italiene în aceste domenii.

I-am mulțumit Excelenței Sale pentru sprijinul pe care Italia îl acordă necondiționat României în procesul de admitere în Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), dar mai ales în integrarea în Spațiul Schengen. Prezența a peste un milion de români în Italia este o puternică legătură culturală între cele două țări, astfel încât libertatea de circulație pe care ar aduce-o admiterea noastră în Spațiul Schengen va fi în beneficiul celor care călătoresc între Italia și România.

De asemenea, am reconfirmat sprijinul pe care statele noastre îl acordă Ucrainei în fața agresiunii rusești, nejustificată și neprovocată. Excelența Sa mi-a spus că Italia apreciază România pentru faptul că reușește că contribuie substanțial la sprijinirea exporturilor ucrainene.

Am apreciat susținerea pe care Italia o acordă perspectivei europene a statelor din Vecinătatea Estică, sens în care a sprijinit acordarea statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Totodată, am reafirmat sprijinul nostru necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru dezvoltarea economică și bunăstarea tuturor cetățenilor săi.” a declarat președintele PNL.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente