miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăsusRevin ninsorile şi frigul în toată România

Revin ninsorile şi frigul în toată România

Deși suntem în prima lună de primăvară, teoretic cel puțin, nu scăpăm de vreme rea, ninsori și frig. din prognoza ANM, iarna revine în forţă, iar ciclonul mediteranean aduce ninsori şi frig în toată România.

Ciclonul mediteranean aduce ninsori şi frig în toată Europa

Din informaţiile meteorologilor, noul ciclon mediteranean va aduce rafale de vânt și o scădere a temperaturilor de până la 4 grade. Deja în Italia și Franța ninsorile și vântul puternic a adus și probleme pentru locuitorii din zonele afectate de ciclon. În același timp, meteorologii vorbesc de spre o furtună care își are originea în largul coastelor galiciene din nordul Spaniei va lăsa, începând de joi, precipitații extinse și persistente, vânt moderat de vest și sud-vest, cu posibilitatea de rafale puternice și foarte puternice și o scădere a temperaturilor maxime și minime în Andaluzia.

Această avertizare a fost emisă de către delegatul agenției meteorologice de stat în regiune, Juan de Dios del Pino. În plus, meteorologii au adus în discuție și un blocaj anticiclonic în Scandinavia care va permite furtunilor să se apropie, așa că vorbim de ploi foarte puternice în unele regiuni ale Europei, specialiștii precizând că furtunile vor aduce vânturi asociate dinspre vest și sud-vest, care vor sufla moderat și puternic sau chiar foarte puternic.

ANM ne anunță că iarna revine în forţă

În luna martie, teoretic suntem în prima lună de primăvară, dar practic asistăm la schimbări drastice ale vremii, influențate de ciclonul mediteranean care aduce ninsori şi frig în toată România. Cu alte cuvinte, ANM ne anunță că iarna revine în forţă. Astfel, începând de mâine, 7 martie, valorile termice vor ajunge undeva între 2 și 7 grade în sudul, sud-vestul, estul, sud-est și în Transilvania. Cu alte cuvinte, ciclonul mediteranean aduce ninsori şi frig în toată România.

Vremea se va menține la valori scăzute și spre finalul de săptămână, astfel că pe 8 martie, când sărbătorim Ziua Femeii, în România vor fi temperaturi scăzute, iar pe timpul nopții se va ajunge la valori sub pragul de îngheț. Meteorologii mai vorbesc despre pericol pentru România, după ciclonul mediteranean și codul roșu de ploi torențiale din Europa.

Meteorologii precizează când ninge în Bucureşti

Deși predicțiile Accuweather nu au fost întotdeauna cele mai bune, iar specialiștii ANM atrăgeau atenția asupra inacuității lor, specialiștii portalului au precizat recent când ninge în Bucureşti, ca urmare a influenței ciclonului mediteranean care se apropie deja de cerul României. Specialiștii spun că ciclonul mediteranean aduce prăpăd în România, precum și ce ne aşteaptă în următoarele zile

În prognoza acestora, la nivelul Bucureștiului este posibil ca în data de 26 martie, spre finalul acestei luni, să ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare, și chiar lapoviță. Pe de altă parte, pentru ziua de astăzi, 6 martie, meteorologii ANM au emis o avertizare meteo valabilă până în jurul orei 20:00, în care sunt anunțate cantități considerabile de precipitații:

„În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații, local moderate cantitativ, în Banat, Crișana, Transilvania, Oltenia și vestul Moldovei. Mai ales în zonele deluroase și montane se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp.

Vor fi ploi, iar pe parcursul nopții, în Transilvania și Subcarpații Moldovei vor fi precipitații mixte. La munte vor predomina treptat ninsorile și se va depune strat de zăpadă.”, anunța ANM în această dimineață.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente