sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăsusNoaptea albă a muzeelor

Noaptea albă a muzeelor

După cum și-a obișnuit publicul în ultimii ani, Muzeului Județean Satu Mare, în colaborare cu instituții publice și organizații din sfera societății civile, pregătește o adevărată sărbătoare, oferită sătmărenilor în cadrul unuia dintre cele mai speciale evenimente ale sale: Noaptea Albă a Muzeelor. Acțiunile din acest an, desfășurate în mai multe locații muzeale din județ, vor avea loc în data de sămbătă 17 mai.

La Sediul Muzeului, din b-dul Vasile Lucaciu nr. 21, alături de posibilitatea de a admira expozițiile muzeale, va fi organizat un amplu program în colaborare cu Palatul Copiilor. Ca și în alte dăți bucuria și veselia specifică vârstei juvenile va fi adusă de trupa condusă de prof. Sorin Berindei ce va încânta publicul cu un spectacol de muzică ușoară și folk (orele 18 și 20). Atmosfera unei seri în satul tradițional sătmărean va fi recreată printr-o „Șezătoare codrenească” (orele 19 și 21), prezentatată de elevii profesorului Sever Nicu Miclăuș.

Una dintre surprizele acestui an va fi „Seara evreiască de la Muzeul de Artă”, acțiune menită a recrea atmosfera Sătmarului de odinioară prin aducerea în prim plan a uneia dintre comunitățile ce ocupa o pondere majoră în rândul populației orașului și a avut, totodată, o consistentă contribuție la progresul acestuia. Organizat împreună cu Comunitatea Evreilor – Satu Mare, Asociația Rovenio – trupa Arttis, Teatrul de Nord, Școala Gimnazială Grigore Moisil, Școala Gimnazială Constantin Brâncuși, evenimentul va cuprinde mai multe elemente-surpriză care sperăm că vor fi gustate (la propriu și la figurat) de publicul sătmărean (începând cu ora 20).

La Muzeul din Carei va fi creată atmosfera unei „Seri istorice” prin costume și dansuri de epocă, iar în cadrul epoziției „Expo Africa”, tobele lui Cserey Csaba vor reda ritmurile misterioase ce se aud la lăsatul serii în Savana de pe Continentul Negru. Publicul este asteptat și la acțiunile organizate la Muzeul Orășenesc Tășnad și la Muzeul din Andrid.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente