Acasă Locale Stiri Satu Mare Noaptea minții: Școala Gimnazială nr. 10 se va numi Școala Gimnazială „Rakoczi...

Noaptea minții: Școala Gimnazială nr. 10 se va numi Școala Gimnazială „Rakoczi Ferenc”

De acum încolo Școala Gimnazială nr. 10 se va numi Școala Gimnazială „Rakoczi Ferenc”, după ce în ședința de azi, 28 februarie, consilierii locali au votat pentru schimbarea denumirii unității de învățământ.

Totul s-a întâmplat cu votul consilierilor PNL, ALDE, UDMR și a doi consilieri PSD. Doi consilieri social-democrați au votat împotriva proiectului, iar alții trei s-au abținut de la vot.

În luarea de cuvânt, primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor spune că 550 dintre părinții elevilor au votat pentru schimbarea numelui și 150 dintre ei au votat împotrivă.

„Nu înțeleg de ce se vrea atât de mult schimbarea numelui. Am cerut să nu fie proiectul pe oerdinea de zi, spune consilierul PSD Adrian Micle.

„Nu știu dacă astfel copiii vor ieși mai învățați. Este dorința unui grup de persoane. Ne pare rău, dar se va ajunge la tensiuni”, a subliniat consilierul Ciprian Crăciun.
Subiectul schimbării denumirii Școlii nr. 10 a născut o serie de tensiuni în ultima perioadă. În urma votului consilierilor, școala a fost rebotezată.

- Advertisment -

Cele mai populare

Madrid intră în carantină pentru a doua oară

Toţi cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intră în carantină, pentru a doua oară în acest an. Anunţul a...

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Comentarii recente