miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocaleNoi avertizări de cod galben de ploi. Nici Satu Mare nu scapă...

Noi avertizări de cod galben de ploi. Nici Satu Mare nu scapă de furtună

furtunaAdministrația de Meteorologie a emis noi avertizări cod galben de ploi, dintre care una până marți dimineața în vestul țării, iar alta de marți până miercuri dimineața pentru ploi la nivel național, care vor acumula însă doar izolat 50-60 litri.mp, din 14 iunie urmând să fie ploi nesemnificative, informează realitatea.net.

“Va începe să plouă în după-amiaza aceasta până mâine dimineața, este prima atenționare, în partea de vest a țării, iar a doua atenționare va fi de mâine dimineață până miercuri dimineața la ora 9.00 și plouă peste toată România din cauza instabilității, dar noi dăm galben pentru zonele unde sunt suprafețe mai mari cu precipitații. Pe suprafețe mari – 20-25 litri pe metru pătrat și izolat, 50-60. Mâine, în jurul orei 12.00, va fi emisă a treia atenționare, de miercuri dimineața până joi seara. Din data de 14, sunt semnale că vor fi ploi nesemnificative”, a anunțat directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, în comandamentul pentru situații de urgență reunit la Guvern.

Conducerea Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a anunțat, la rândul său, că debitul Dunării la intrarea în țară este în prezent de 8.500 metri cubi pe secundă, peste media lunii iunie, de 6.400 mc/secundă, în condițiile în care viitura a atins la Budapesta, în Ungaria, un maxim de 891 centimeri, autoritățile ungare estimând însă atenuarea situației. Institutul apreciază că debitul maxim al Dunării în secțiunea Baziaș va fi atins la 16 iunie, de 10.500 mc/secundă, față de 11.900 mc/secundă în urmă cu o lună, când nu au fost înregistrate probleme deosebite.
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, să verifice dacă autoritățile ungare au nevoie de sprijin din partea României.

10 iunie, ora 16 – 11 iunie, ora 09
Din după-amiaza zilei de luni 10 iunie, până în dimineața zilei de marți 11 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, nordul Moldovei și al Munteniei, precum și în zona de munte. În aceste regiuni se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 50 … 60 l/mp.

11 iunie, ora 09 – 12 iunie, ora 09
Pe parcursul zilei de marți 11 iunie, până în dimineața zilei de miercuri 12 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș și în cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, precum și în zona de munte. În aceste regiuni se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 60 … 70 l/mp.

Realitatea.net

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente