Acasă Locale Stiri Satu Mare Noi trasee turistice montane în județ

Noi trasee turistice montane în județ

Datorită afluxului mare de turiști și în urma solicitărilor venite din partea montaniarzilor, Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare aduce câteva precizări în legătură cu traseele turistice din masivul Pietroasa și stadiul amenajării acestora.

În toamna aceasta urmează a fi omologate încă trei trasee turistice, toate făcând parte din rețeaua de circuit al vârfului Pietroasa. Traseul Punct Galben, care face parte din „Circuitul mic al Pietroasei”, este curățat și marcat, mai necesitând doar amplasarea săgeților indicatoare pe stâlpii deja montați, respectiv montarea a doi stâlpi indicatori la intrarea în traseu.

Traseul pornește din Parcare Telescaun, are primul marcaj vopsit pe un fag solitar situat la intrarea pe drumul de incintă al telescaunului și are punct terminus. Acest traseu, combinat cu traseul Triunghi Albastru formează un traseu în circuit al vârfului Pietroasa, având trei izvoare pentru alimentarea cu apă și anume: Izvor Țiganu, Izvor Pietroasa și Fântâna de sub piatră. El poate fi deja parcurs cu mențiunea că, în caz de vreme rea cu vânt puternic, să fie evitate traversarea zonelor de pădure cu arborii deja afectați de furtunile din acest an.

Traseul Cruce Roșie va fi pentru mulți ani de acum încolo unul din cele mai frumoase trasee turistice din județul Satu Mare, având pe parcursul lui două puncte de belvedere, un obiectiv cu încărcătură spirituală și un monument al naturii. Traseul Bandă Roșie (de creastă) este deja curățat și marcat de pe vârful Pietroasa până la punctul de belvedere Peretele Malek, el mai necesitând două sectoare de curățare, intre Peretele Malek –Izvor Țiganu și zona Soci.

Vestea cea bună pentru turismul sătmărean constă în demararea efectivă a procedurilor pentru înființarea și omologarea primelor trasee turistice în munții Oaș! Consiliul Județean Satu Mare, în colaborare cu GAL Țara Oașului, primăriile din zona montană Oaș și Muzeul Județean Satu Mare au conceput un plan de dezvoltare durabilă a turismului din Țara Oașului cu impact direct asupra bunăstării locuitorilor din zonă și mai ales pentru turiștii implicați în descoperirea de obiceiuri și locuri noi.

Grupul de lucru pentru realizarea acestui obiectiv este coordonat de către vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, iar implementarea pe teren și omologarea traseelor turistice revenind în sarcina Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare aflat în subordinea Consiliului Județean Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

PS Macarie :‘E în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură’

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma,...

Comentarii recente