vineri, mai 31, 2024
AcasăsusCare sunt noile actualități pentru pensionari?

Care sunt noile actualități pentru pensionari?

Românii vor scăpa de drumurile inutile la Casele de Pensii Publice și de alergarea după adeverințe și hârtii. Ministerul Muncii a pus în procedură de transparență decizională un proiect de hotărâre a Guvernului ce privește Nota de Fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice”.

Aplicația „e-Talon” va genera automat cuponul lunar de pensie în format electronic și tipărit pentru toți pensionarii aflați în plată.

PNRR obligă, de asemenea, Guvernul României să digitalizeze procesarea cererilor serviciilor oferite de CNPP. Aducerea tuturor acestor date într-un format digital unitar este obligatorie pentru orice plan de digitalizare al CNPP, care să susțină procesul de reformă / recalculare al pensiilor.

Această sarcină de digitalizare presupune și dezvoltarea unui sistem informatic central în cadrul CNPP, care va avea capacitatea de a susține reformele / recalcularea pensiilor publice, potrivit Antena 3 CNN.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente