Acasă Locale Stiri Satu Mare Noul COD RUTIER a intrat în vigoare duminică. Ce obligații au...

Noul COD RUTIER a intrat în vigoare duminică. Ce obligații au șoferii, CE AMENZI SE INTODUC

NOUL COD RUTIER. Noile modificări ale legislației rutiere, ce aduc, printre altele, amenzi de până la 450 de lei pentru șoferii care nu transportă copiii în scaune speciale sau cu centură, precum și posibilitatea recoltării de probe biologice la locul accidentului, a intrat în vigoare duminică.

Una dintre noutățile aduse de NOUL COD RUTIER este suspendarea permisului auto în urma neplății amenzilor de circulație.

NOUL COD RUTIER. În România, de exemplu, gradul de încasare al amenzilor este undeva la 40%, în timp ce, în alte state, gradul de încasare depășește 90%, în Olanda fiind chiar 98%. Din cauza faptului că există mulți șoferi care nu au bunuri pe numele lor, nici executarea silită nu poate fi valabilă, astfel că statul nu poate să recupereze cuantumul amenzii.

De aceea, autoritățile s-au gândit să pună la punct un sistem prin care șoferii să fie, practic, obligați să plătească amenda, în caz contrar să rămână pietoni.

Astfel, potrivit NOULUI COD RUTIER, autoritățile introduc „tichetul de contravenție”. Practic, este vorba despre un tichet care va fi anexat permisului de conducere și în care se va ține o evidență a amenzilor plătite. Lipsa acestuia poate dovedi neachitarea contravalorii amenzii și, în condițiile în care nu a fost exercitată o cale de atac împotriva procesului verbal de constatare a contravenției, poate atrage după sine suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule până la plata amenzii. De asemenea, autoritățile doresc crearea unui serviciu care le va permite utilizatorilor plata amenzilor online.

NOUL COD RUTIER înăsprește sancțiunile pentru fapte cu pericol social deosebit și care influențează direct siguranța traficului, precum nerespectarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducerea pe autostradă pe contrasens sau a unui autovehicul a cărui înmatriculare este suspendată, dar și pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 60 km/h.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente