Acasă Locale Noul sediu al RAR Satu Mare a fost inaugurat! Ministrii si reprezentanți...

Noul sediu al RAR Satu Mare a fost inaugurat! Ministrii si reprezentanți ai autorităților centrale și locale prezenti la eveniment! foto

Noua reprezentanță RAR Satu Mare a fost inaugurată în prezența ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, a ministrului Apărării Gabriel Leș și în prezența altor reprezentanți ai autorităților centrale și locale. Reprezentanța Satu Mare a Registrului Auto Român are de duminica 3 noiembrie sediu nou, iar incepând de luni, clienții sunt așteptați la noua locație de pe strada Careiului, nr. 266 din municipiul Satu Mare.

Schimbarea sediului a fost generată de necesitatea modernizării spațiilor destinate clienților, de extinderea zonelor de acces, dar și de dublarea liniilor tehnice de lucru.  Odată cu construirea noului sediu, conducerea RAR a investit și în modernizarea echipamentelor tehnice. RAR Satu Mare va dispune de nouă tehnologie, ceea ce înseamnă că timpul de așteptare pentru programări va fi redus considerabil.

“Este un proiect pe care noi l-am inclus în planul de achiziţii pe 2017. Când zic noi, vorbesc de guvernul PSD, pentru că deşi activam în ministere diferite, eu şi Gabi Leş am avut acest obiectiv comun: acest sediu, un sediu care este foarte important pentru că vine să dubleze capacitatea autoturismelor care vor intra la verificat la sediul RAR precedent. Este o investiţie de 13,5 milioane, adică banii care au fost alocaţi de Guvern pentru construcţia unui sediu nou, modern care vine să aducă plus valoare serviciilor care vor fi aduse către sătmăreni”, a declarat Răzvan Cuc.

Suprafața totală a terenului este de 10.070 mp, suprafața clădirii este de 857 mp, iar suprafața totală desfășurată a clădirii de 1.245 mp. Durata construcției a fost de 17 luni. Valoarea totală a investiției este de 13.417.229 lei (fără TVA), bani care au provenit exclusiv din surse proprii (bugetul de investiții al RAR).

Construcția este una modernă, cu imagine dinamică, dar care ține cont de fluxul de oameni, specific unei reprezentanțe RAR și de necesitatea ca personalul instituției să nu se intersecteze cu clienții.

„Consider că modernizarea reprezentanței RAR Satu Mare este în primul rând o chestiune de respect pentru clienții care ne calcă pragul. Ne dorim ca timpul de așteptare să fie cât mai scurt și petrecut în condiții optime. Angajații noștri vor efectua prestațiile cu eficiență maximă, datorită prezenței celor două linii integrate, care permit parcurgerea tuturor etapelor verificării și adunarea completă a informațiilor despre vehicul pe un singur buletin, care se tipărește la final, după terminarea activității tehnice. Rămânem consecvenți, așadar, în demersurile noastre de a oferi clienților cele mai bune servicii”, transmite directorul RAR George Adrian Dincă.

Ministrul Cuc: Lucrările la Centura Satu Mare merg binișor

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a spus la deschidere că lucrările la Varianta de Ocolire a municipiului merg binișor, precizând că se poate și mai bine. “E un proiect care are o evoluţie bunicică, dar se poate şi mai bine, vorbesc la mobilizare şi la construcţie. Dar să permită şi vremea consntructorului, bineînţeles. Stadiul este undeva la 35%. Ne aflăm la câteva sute de metri de acest obiectiv foarte important”, a spus Răzvan Cuc.

Prima licitație pentru Autostrada Nordului!

Raportul de publicare pentru Autostrada Nordului Petea-Suceava a fost semnat, potrivit ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Acesta a declarat că prima licitație pentru autostradă va avea loc în luna ianuarie.  „A fost un proiect care a fost trimis către ANAP la sfârşitul lunii august. Luni va fi ridicat pe SEAP pentru depunerea ofertelor în ianuarie 2020. Este un obiectiv care era în Masterplan ca perioadă de implementare după 2020 dar noi am tras mult de proiect în această fază de implementare pentru proiect. […] Viitorii guvernanţi, dacă vor trece testul în Parlament de mâine, să îl ducă la bun sfârşit şi nu să vină cu scuze pentru că ar fi cel mai uşor să vii cu scuze ca să-ți maschezi incompetenţa”, a spus Cuc.

COMUNICAT DE PRESĂ

Reprezentanță nouă la RAR Satu Mare

Reprezentanța Satu Mare a Registrului Auto Român are sediu nou. Începând din data de 04.11.2019, clienții sunt așteptați la noua locație din strada Careiului nr. 266, municipiul Satu Mare.

Schimbarea sediului a fost generată de necesitatea modernizării spațiilor destinate clienților, de extinderea zonelor de acces, dar și de dublarea liniilor tehnice de lucru. Odată cu construirea noului sediu, conducerea RAR a investit și în modernizarea echipamentelor tehnice. RAR Satu Mare va dispune de două linii integrate pentru verificarea vehiculelor, principalul beneficiu adus clienților de noua tehnologie fiind acela că timpul de așteptare pentru programări și efectuarea prestațiilor va fi redus considerabil.

Date tehnice și de achiziție:

 • Suprafața totală a terenului: 10.070 mp
 • Suprafața clădirii: 857 mp
 • Suprafața totală desfășurată a clădirii: 1.245 mp
 • Suprafața halei de verificări tehnice: 460 mp
 • Suprafața sălii de așteptare pentru clienți: 53 mp
 • Suprafața birourilor: 300 mp
 • Suprafața spațiilor verzi: 1.970 mp
 • Suprafața pietonală: 244 mp
 • Locuri de parcare: 54 + 6 pentru TIR-uri/camioane

Durata constructiei a fost de 17 luni. Valoarea totală a investiției este de 13.417.229 de lei (fără TVA), bani care au provenit exclusiv din surse proprii (bugetul de investiții al RAR).

Construcția este una modernă, cu imagine dinamică, dar care ține cont de fluxul de oameni specific unei reprezentanțe RAR și de necesitatea ca personalul instituției să nu se intersecteze cu clienții. Cu toate acestea, amplasamentul asigură transparența totală a procedurilor de verificare, prin intermediul geamurilor cu care a fost prevăzută sala de așteptare.

 • Ing. George-Adrian Dincă
 • Director General RAR

Consider că modernizarea reprezentanței RAR Satu Mare este în primul rând o chestiune de respect pentru clienții care ne calcă pragul. Ne dorim ca timpul de așteptare la RAR să fie cât mai scurt și petrecut în condiții optime. Angajații noștri vor efectua prestațiile cu eficiență maximă, datorită prezenței celor două linii integrate, care permit parcurgerea tuturor etapelor verificării și adunarea completă a informațiilor despre vehicul pe un singur buletin, care se tipărește la final, după terminarea activității tehnice. Rămânem consecvenți, așadar, în demersurile noastre de a oferi clienților cele mai bune servicii.”

Strategia de dezvoltare a Registrului Auto Român include și construirea sau modernizarea sediilor reprezentanțelor teritoriale, aceasta fiind consecința deciziei managementului RAR de a pune pe primul plan condițiile de primire a clienților, de derulare a prestațiilor și a activităților curente ale personalului angajat.

 • Biroul de presă al Registrului Auto Român
 • Purtător de cuvânt – Roxana Dima

 GALERIE FOTO

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente