Acasă Cosul cu vipere Cos cu vipere: ”fondul clasei” si codul pin!

Cos cu vipere: ”fondul clasei” si codul pin!

Recentele discuții despre faptul că ”fondul clasei” este o practică învechită care nu ar trebui să mai existe în școli au atras atenția celor din Ministerul Educației. Numai că, în loc să elimine aberația, cei din minister au decis s-o modernizeze: fondul clasei va putea fi plătit acum și cu cardul.

Ideea plății cu cardul a apărut însă după zile întregi de dezbateri. În primă fază, un secretar de stat responsabil de inovație a propus ca fondul clasei să poate fi plătit prin intermediul Poștei Române. S-ar fi vrut prin bani în plic, dar propunerea a căzut pentru că în sediile de Poștă nu se găsesc niciodată plicuri, așa că s-a propus ulterior plata prin mandat poștal. ”Fundul clasei” sau fondul dupa caz este o traditie lasata de comunisti. Inca de pe atunci incompetenta de gestiune si-a spus cuvantul. Nu ei sunt prosti ca ne cer bani, noi ca le dam, le dam pentru binele copilului, ca ei sa nu treaca prin ce am trecut noi, dar defapt, chiar asta facem, le pavam drumul cu mizeria scoasa de sub pres.

Totul s-a schimbat însă în momentul în care un alt secretar de stat și-a dat seama că soția lui lucrează la o bancă și a propus ca fondul clasei să poate fi plătit cu cardul, însă cardul să fie obligatoriu de la banca unde lucrează soția lui. Propunerea a fost acceptată imediat scrie timenewsroman.

”E păcat când se ajunge ca spiritul de turmă manifestat de părinții care dau bani la fondul clasei să fie încurajat de către oficiali, dar nu e ca și cum am putea avea așteptări de la incompetenții care colcăie prin toate ministerele”, a constatat cu amărăciune reputatul analist Decebal Pop-escu. Lasand pamfletul la o parte, chiar exista un gram de prostie in toata treaba asta cu fondul incompetentei de a administra un buget.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente