luni, decembrie 11, 2023
AcasăEconomico-socialSocialO familie îndoliată din Satu Mare a salvat viața a trei români...

O familie îndoliată din Satu Mare a salvat viața a trei români fiind de acord cu prelevarea de organe

Un nou transplant de organe a fost realizat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Astfel în cursul zilei de luni, 8 mai 2023, a fost realizat al doilea transplant de organe din această lună și al treilea din acest an.

Datorită gestului nobil al unei familii și profesionalismului echipelor medicale implicate în activitatea de transplant, alte vieți au fost salvate. Prelevarea de organe s-a făcut de la un pacient aflat în moarte cerebrală, echipa Agenției Naționale de Transplat înclinându-se în fața gestului nobil făcut de familia greu încercată.

„Generozitatea familiei donatorului şi efortul deosebit al echipei ATI şi de coordonare a spitalului sătmărean, formată din Dr. Vitalie Moroșanu – kdp și Dr. Carmen Fiț – coordonator transplant, alături de coordonatorul regional – Dr. Andrei Leșan, au făcut posibil ca azi să spunem din nou DA pentru VIAŢĂ!

Totodată, efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadyi Vatachki pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuța pentru rinichi. Împreună, toţi aceşti profesionişti au format o echipă care a făcut ca drumul de la donator la primitor să fie parcurs fără probleme. De asemenea, trebuie apreciată susținerea conducerii spitalului din Satu Mare pentru dezvoltarea Programului Național de Transplant”, transmite Agenția Națională de Transplant.

În urma prelevării de organe un pacient în vârstă de 55 de ani, poate spune că s-a născut a doua oară în urma transplantului hepatic. De asemenea alţi doi pacienţi au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi, intervenţiile salvatoare fiind realizate de echipele de transplant coordonate de Conf.Dr. Florin Elec.

„Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă, pentru profesionalismul şi dăruirea cu care aleg să-şi facă datoria în fiecare zi. Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni”, mai transmite Agenția Națională de Transplant.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente