marți, februarie 27, 2024
AcasăEducatie&CulturaO nouă creșă va fi construită în județ cu bani din PNRR

O nouă creșă va fi construită în județ cu bani din PNRR

În județul Satu Mare se va construi încă o creșă, modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, din bani europeni. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a semnat înca 30 de contracte de finanțare, prin PNRR, pentru construcția de creșe.

Una dintre aceste creșe va fi construită în Tarna Mare. Creșele vor fi construite conform unui proiect tip, elaborat de Ministerul Dezvoltării, care vine în ajutorul autorităților publice locale, și va diminua semnificativ timpul necesar construcției.

”Acestea li se alătură celor 83 de creșe ale căror contracte au fost semnate în această lună, cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a precizat ministrul.

În 2021, Ministerul Dezvoltării a demarat un program ambițios de construire de creșe noi. Prin PNRR, Ministerul Dezvoltării finanțează, în total, construcția a 124 de creșe, prin care se vor crea 7.450 de noi locuri pentru copii în creșele de stat. Finanțarea construcției este acordată integral din fonduri europene și vizează inclusiv racordarea la utilități, autoritățile locale punând la dispoziție doar terenul.

Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Creșele nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic”, transmite MDLPA printr-un comunicat de presă.

FOTO: Arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente