Acasă Economico-social Locale sm O nouă duzină de cerșetori a fost trimisă înapoi în Sălaj

O nouă duzină de cerșetori a fost trimisă înapoi în Sălaj

Satu Mare rămâne în continuare atractiv pentru cerșetorii din județul Sălaj. Aceștia fac bani frumoși aici și de fiecare dată după ce sunt prinși de polițiștii locali și trimiși acasă, aceștia revin înapoi mai devreme sau mai târziu. În cursul săptămânii trecute, cinci adulți și mai mulți copii au fost prinși la cerșit în centrul orașului Satu Mare și pe Drumul Careiului. După ce au fost legitimați, s-a constatat că aceștia au domiciliul pe raza județului Sălaj. Adulții au fost amendați și apoi trimiși acasă. În cazul copiilor au fost alertate autoritățile competente, respectiv Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Satu Mare, respectiv Sălaj.

”Polițiștii locali au ridicat din zona centrală a municipiului Satu Mare și de pe Drumul Careiului cinci femei, cu domiciliul în comuna Românași, județul Sălaj, prinse la cerșit alături de copii minori. Fiecare dintre cerșetoare a fost amendată cu câte 500 de lei și au fost trimise acasă. În cazul minorilor, a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Satu Mare, respectiv Sălaj” a transmis Primăria Municipiului Satu Mare.

Municipalitatea face un nou apel la sătmăreni să nu dea bani cerșetorilor. Acest gest nu îi ajută, din contră, îi determină să rămână în stradă și să cerșească în continuare.

De altfel, în ultima perioadă polițiștii locali sătmăreni și-au intensificat acțiunile de combatere a cerșetoriei pe străzile municipiului Satu Mare. Numai în luna iulie a.c., polițiștii locali au aplicat 115 amenzi persoanelor care cerșeau ori vagabondau prin zone intens circulate în stare de ebrietate, dormeau pe bănci și pe spațiul verde. Persoanele domiciliate pe raza județului Satu Mare au fost îndrumate la Adăpostul de Noapte iar cei din alte județe către localitățile de domiciliu.

Poliția Locală Satu Mare are în evidențe peste 100 de cerșetori și/sau persoane fără adăpost. Potrivit autorităților, cele mai frecventate locații de aceste persoane sunt P-ța Libertății, Str Prahovei, Parcare Kaufland, Parc V. Lucaciu, I.C. Brătianu,Str. Decebal,Parc Brândușa, Str. Careiului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Cabinetul Cioloș a fost respins de plenul reunit. Iohannis invită partidele la noi consultări

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins de plenul reunit al Parlamentului. Au fost înregistrate...

Lecție de viață. Grija mormântului sergentului Bădiță Dionisie, preluată de preotul Gabriel Chereji

Preotul militar, Cristian Silaghi, aduce în atenția sătmărenilor o poveste deosebită, o lecție de viață cum rar ne mai este dat să...

Comentarii recente