joi, februarie 29, 2024
AcasăsusO nouă grevă a izbucnit în țară. Care este domeniul afectat?

O nouă grevă a izbucnit în țară. Care este domeniul afectat?

Federațiile reprezentative ale medicilor și personalului medical au început acțiunile de protest și pregătesc greva generală din sistemul sanitar. Federația „Solidaritatea Sanitară” și „Sanitas” au mai protestat împreună și anul trecut, când în stradă erau și profesorii, dar și alte categorii de bugetari.

S-a spus atunci că Executivul a găsit imediat soluții pentru medici și chiar s-a emis în timp foarte scurt o ordonanță de urgență care să le satisfacă aproape toate solicitările. Dar drepturile câștigate vara trecută, care ar fi trebuit să se aplice de la 1 ianuarie 2024, au fost anulate de „Ordonanța Trenulețul” – sau a austerității. Acum, personalul medical amenință că va bloca sistemul sanitar de stat din România, dacă nu se dau toate drepturile salariale cerute din 2023 plus 25% majorări salariale.

Grevele sindicale ar putea bloca activitatea în spitalele și clinicile de stat, cu o grevă generală la care s-ar ajunge până la vară, dacă Executivul nu le va da banii pe care medicii și asistenții medicali i-au cerut.

Sindicaliștii cer acum toți banii promiși de Guvern încă de anul trecut, plus o majorare cu 25% a salariilor după ce se vor aplica prevederile din Legea salarizării care au fost prorogate din 2010 până acum.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente