luni, aprilie 22, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smO persoană a suferit arsuri de gradul 2 și 3 în urma...

O persoană a suferit arsuri de gradul 2 și 3 în urma incendiului din Vama

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș ” al județului Satu Mare, a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o hală cu utilaje agricole. Din primele informații a avut loc o explozie a unui recipient cu substanțe inflamabile, rezultând și o victimă cu arsuri de gradul 2 și 3.


La fața locului s-au deplasat 12 cadre militare cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor din cadrul Secției Negrești-Oaș.


La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta violent în interiorul halei cu posibilitatea de propagare la vecinătăți.
Prin intervenția promptă a pompierilor incendiul a fost localizat și stins înaintea extinderii acestuia la întreaga hală unde erau depozitate utilaje grele proprietarului. Din suprafața de 600 de metri pătrați a halei, pompierii au salvat de la ardere 400 de metri pătrați.


Victima a fost preluată de către echipajul de terapie intensivă, care a fost solicitat pentru sprijin și transportată la Spitalul Județean Satu Mare. Aceasta era conștientă dar în stare de șoc cu arsuri de gradul 2 și 3.


În urma incendiului a ars un autoturism în totalitate precum și structura lemnoasă a halei la nivelul acoperișului pe o suprafață de 200 metri pătrați.


Cauza probabilă de aprindere fiind efectul termic a unor substanțe incendiare aprinse. Condițiile care au favorizat dezvoltarea și propagarea incendiului au fost cantitatea mare de combustibil, masele plastice și materialul lemnos depozitat în hală.

Sursa: ISU Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente