29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăSanatateO româncă a născut opt copii, toți prin operații de cezariană. Este...

O româncă a născut opt copii, toți prin operații de cezariană. Este la două nașteri distanță față de recordul mondial

O româncă din județul Alba este mămica a opt copii, toți născuți prin operații de cezariană. Mezina familiei s-a născut recent, printr-o operație de cezariană efectuată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, scrie Alba24.

Proaspăta mămica se simte foarte bine, la fel și fetița sa, care a primit nota 10 la naștere și a cântărit 2,8 kilograme, transmit reprezentanții unității medicale, într-un comunicat de presă.

Femeia a născut primii 7 copii în Italia, unde a trăit și de unde a revenit acasă, în comuna Războieni, județul Alba. Prin efectuarea celei de-a opta operație de cezariană, la aceeași pacientă, se atinge un record național”, scrie în comunicat.

Potrivit datelor statistice publicate, la nivel mondial, recordul de operații de cezariană este deținut de o mămică care a adus pe lume 10 copii prin această intervenție chirurgicală.

În Românii medicii recomandă maximum 3 astfel de intervenții chirurgicale, având în vedere riscurile operatorii și post-operatorii care pot apărea.

Potrivit Alba24, românca la care făceam trimitere anterior nu a ales să nască prin operație de cezariană. Pe când avea 21 de ani îl năștea pe primul ei copil, însă situația de atunci nu a permis nașterea naturală. Al doilea copil s-a născut într-un timp relativ scurt față de primul, fiind necesară din nou cezariana, în contextul în care existau și alți factori medicali.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente