vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăSportNationalOficial! În 26 ianuarie începe vaccinarea copiilor din grupa 5 – 11...

Oficial! În 26 ianuarie începe vaccinarea copiilor din grupa 5 – 11 ani. Începând de astăzi se pot face programări

Comitetul naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea – CNCAV împotriva SARS-CoV-2 a transmis o informare privind modalităţile de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani. Potrivit comunicatului de presă remis Agerpres, vaccinarea copiilor din grupa de vârstă amintită va începe cu data de 26 ianuarie.

„Astăzi, joi 13 ianuarie 2022, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, pentru data de 26 ianuarie. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional. Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru. De asemenea, Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor este optimizat şi permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare”, a precizat CNCAV, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Specialiştii subliniază că:

  • sunt obligatorii acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către reprezentantul legal al minorului şi efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor;
  • modelele sunt disponibile şi pe platforma naţională de vaccinare; schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză, la interval de 21 de zile;
  • administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile; dacă se iniţiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceştia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 micrograme.

CNCAV menţionează că vaccinul Comirnaty produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech este deja aprobat pentru administrarea la populaţia de peste 12 ani.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente