29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăPoliticaNationalMăsurile luate de Rafila în fața valului 5 al pandemiei, puse la...

Măsurile luate de Rafila în fața valului 5 al pandemiei, puse la îndoială de Ionuț Stroe

Într-o postare publicată joi, 13 ianuarie 2022, pe pagina sa de Facebook, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, pune la indoială măsurile luate de Ministerul Sănătății în vederea limitării infectărilor cu SARS-CoV-2, respectiv în fața valului 5 al pandemiei.

„Am ajuns, astăzi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2, o creştere de peste opt ori faţă de acum 15 zile, imediat după Crăciun. În puţin peste două săptămâni avem o creştere uriaşă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătăţii în faţa valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte ţări din Europa.

Ca un optimist, privind ce se întâmplă afară, eu încă aştept să văd care sunt aceste măsuri în domeniul sănătăţii pentru protejarea populaţiei, din partea ministerului? Cum oprim creşterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste. Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opţiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace şi doar face unele informări.

Putem spera că acest val va aduce mai puţine cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sănătăţii în faţa unei crizei sanitare nu este să ne bazăm pe noroc, mai ales când rata de vaccinare nu a depăşit 50% şi ştim că o parte mare din populaţie este în continuare expusă”, a scris Ionuț Stroe, joi, pe Facebook.


Ionuț Stroe susține că măsura impusă de PNL, respectiv necesitatea certificatului verde la restaurante, mall-uri, la intrarea în instituţii, și-a dovedit eficiența.

Într-o intervenţie la Digi 24, Ionuţ Stroe a susţinut că aceasta este o îngrijorare personală şi că aşteaptă de la ministrul Sănătăţii propuneri concrete de măsuri pentru protejarea sănătăţii publice.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente