miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smOFL Satu Mare a marcat Ziua Internațională de luptă împotriva Cancerului de...

OFL Satu Mare a marcat Ziua Internațională de luptă împotriva Cancerului de Sân

Ziua de 1 Oct. declarata ,, Ziua Internationala de luptă împotriva Cancerului de Sân a fost marcata la Satu Mare de Organizatia Femeilor Liberale unde au participat un numar semnificativ de persoane alaturi de cadre medicale.

​Aceasta intalnire a fost inca un prilej de indemnare a femeilor să acorde mai multă atenției asupra propriei sănătăți și să reaminteasca faptul ca printr-un simplu control medical periodic, cancerul poate fi descoperit la timp si poate fi tratat.

Campaniile de informare, constientizare si preventie a cancerului de sân si a Cancerului de col uterin, sustinute de OFL Satu Mare, au dovedit a fi sustenabile la nivelul intregului judet Satu Mare. Astfel, femeile liberale in colaborare cu autoritatile locale, au contribuit la implementarea screening-ului de col uterin in 20 de localitati respectiv a screening-ului mamografic in 10 localitati.

OFL Satu Mare continua aceste campanii incepute in vederea testării gratuite a cat mai multor doritoare, proiect finanțat prin POCU, inițiat de Institutul Oncologic ,,Prof. DR.Ion Chiricuța,, Cluj Napoca.  

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente