sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleOrganizarea referendumului pentru Constituție cu turul I al prezidențialelor, cel mai rațional

Organizarea referendumului pentru Constituție cu turul I al prezidențialelor, cel mai rațional

victor-ponta1Organizarea referendumului pentru revizuirea Constituției simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale, anul viitor, constituie în prezent cel mai rațional lucru care poate fi luat în calcul, a declarat președintele PSD, premierul Victor Ponta, precizând că subiectul va fi discutat în USL.

„După ce trece acest an – ca jurist îmi este foarte greu să înțeleg de unde a venit anul ăla, dar politic pot să înțeleg -deci, după ce trece acest an de carantină, putem să organizăm foarte bine referendumul. Că se va organiza odată cu primul tur al prezidențialelor, nu-i nimic rău, cred că și președintele Băsescu a făcut un referendum odată cu primul tur. Dacă mă întrebați astăzi, mi se pare cel mai rațional acest lucru (suprapunerea referendumului cu alegerile prezidențiale-n.r.), dar e o decizie pe care nu pot să o iau eu, o să discutăm și o să decidem”, a spus Ponta la postul public de televiziune.

La remarca moderatorului că, la momentul la care președintele Traian Băsescu a organizat un referendum simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale, a criticat acest lucru, Ponta a răspuns: „Da, dar uite că acum poate va critica președintele ce a făcut el însuși atunci”.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituțională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, CC.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constituției, după decizia de miercuri a CC, va fi luată în USL, el menționând că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv amânarea pentru anul viitor, chiar și odată cu alegerile prezidențiale.

La rândul său, președintele Traian Băsescu a afirmat, comentând ideea cuplării referendumului pentru noua Constituție cu prezidențialele, că unui președinte nu îi poți modifica atribuțiunile în timpul mandatului, el adăugând: „Și pentru când lași președintele-paiață, cum i-am spus eu, pentru după mandatul tău?”.mediafax

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente