Acasă Locale Stiri Satu Mare Oridine printre terasele din centru

Oridine printre terasele din centru

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, alături de comisia de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare au verificat, documentațiile depuse de agenții economici care solicită amplasarea teraselor sezoniere.

Până în prezent, la biroul Control Comercial, Autorizații, Funcționare și Transport au fost depuse 49 de cereri, din care 39 de cereri au primit acordul primarului.

După verificarea documentațiilor, primarul a făcut o verificare în teren a teraselor din centrul municipiului Satu Mare, iar proprietarii ale căror teraselor nu respectă regulamentul au primit un termen de 7 zile pentru a se conforma.

„Terasele sezoniere fac parte din peisajului urban a fiecărui oraș și au ocupat rapid mare parte din domeniul public, mai ales după ce a fost interzis fumatul în interiorul localurilor. În ultimii ani însă și în municipiul Satu Mare, diversitatea formelor, dimensiunilor și culorilor ce caracterizează aceste terase a devenit deranjantă, încât peisajul pare a fi scăpat de sub control. Am acordat aviz favorabil pentru amplasarea acelor terase care respect aliniamentul impus de noi, a celor care sunt recondiționate sau igienizate, a celor care nu îngrădesc circulația pietonilor și care nu afectează siguranța imobilelor învecinate”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Regulamentul privind organizarea și funcționarea teraselor stabilește o serie de reguli privind activitățile de alimentație publică desfășurate, suprafețele teraselor, tipul de mobilier, siguranța cetățenilor și obligația agenților economici de a asigura condițiile privind stabilitatea și siguranța imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.
„Din păcate, unii agenți economici nu se limitează la o terasă, ci construiesc adevărate anexe, cu pereți, acoperiș, lucru pe care nu îl aprobăm. Trebuie să facem ordine și în acest domeniu de activitate, iar agenții economici care nu respectă regulamentul vor rămâne fără terase!”, a precizat primarul Kereskényi Gábor.

Pentru a obține avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenții economici trebuie să depună mai multe documente care să conțină în mod obligatoriu autorizația de funcționare emisă de Primăria Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente