joi, iunie 20, 2024
AcasăPoliticaOșeni și sătmăreni de Belgia, în vizită la Parlamentul European

Oșeni și sătmăreni de Belgia, în vizită la Parlamentul European

Călătoriile îți deschid ochii, îți dau idei și speranță într-o viață mai bună și la tine în țară. Săptămâna aceasta, împreună cu douăzeci și patru de oșeni și satmareni, am ajuns tocmai la Parlamentul European în Bruxelles, Belgia, între 3 și 5 iunie. Am reușit acest lucru datorită susținerii europarlamentarului PDL Traian Ungureanu. Cunoaște Europa, cunoaște-te pe tine!

Osenii la Parlamentul European

La Parlamentul European, împreună cu Traian Ungureanu, am discutat despre modul în care se iau deciziile europene cu impact direct asupra românilor, despre cele peste două treimi din legile românești care preiau deciziile europene, despre provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, dar și România la momentul actual: decalajele între statele UE, șomajul în rândul tinerilor și criza din zona euro. Soluțiile sunt clare: creșterea productivității și dezvoltarea economică a regiunilor. Și nu de puține ori m-am gândit la Țara Oașului. O Țară a Oașului bogată, dar izolată de către actualele autorități. Ce fac tinerii din Oaș, vor pleca și ei precum parinții lor?

Împreună cu oșenii mei am cunoscut atmosfera multiculturală a orașului Bruxelles și am vizitat principalele obiective turistice locale. Nu a lipsit nici petrecerea în stil tipic românesc cu puternice accente oșenești de la un restaurant din centrul orașului, care i-a antrenat și pe ceilalți turiști prezenți. Bucurie mai mare decât vizita de acum de la Bruxelles rar am avut: să merg împreună cu tinerii, cu prietenii mei sătmăreni și oșeni, tocmai acum la vârsta la care ei se hotărăsc în privința drumului lor în viața și pun întrebări privind viitorul lor personal. Vă spun, este o experiență unică. Și mă gândesc că o astfel de vizită la vârsta potrivită pentru tinerii din Oaș, din întregul județ sătmărean trebuie sa devină o permanență.

Andreea PAUL,

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente