Acasă Religie Pandemia sufleteasca

Pandemia sufleteasca

A fost sau nu nevoie de acest virus , este o chemare la schimbare , ce avem de invatat si de pus in practica ? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care le aud frecvent , dar una imi tulbura gandurile mereu.

Pandemia sufleteasca .Aceasta a fost cu mult inaintea celei de azi , dar nu i-am acordat atentie niciodata, sau am ajuns sa o tratam ca si normalitate .

Imi amintesc cu tristete dimineata unei zile de la supermarket , in care imi faceam linistita cumparaturile , pana cand o clienta a ajuns sa perturbe atmosfera cu tipetele si jignirile ei , adresate unuia dintre angajati.Motivul nemultumirii era unul absurd de altfel   , iar felul in care si-a exprimat frustrarea, a fost dizgratios si inuman.Ei lucreaza acolo la fel cum noi lucram la birou , merita acelasi respect si au ales sa ramana in tara pentru cei dragi , sau din iubire fata de tara si fratii/surorile de aici ,desi , mare parte dintre ei , lucreaza pe salarii mediocre .In acele momente , ma intrebam unde este umanitatea din noi?!

Am fost lasati in aceasta lume ca  frati si surori  , sa ne ajutam si sa traim in pace .Fiecare dintre noi a venit cu o misiune si un dar , ideal ar fii sa respectam competenta celor din jur si sa invatam de la fiecare cate ceva .

In loc sa ne certam  – ar trebuii sa comunicam , in loc sa ne batem – ar trebuii sa ne imbratisam , in loc sa ne jignim si sa ne barfim –  ar trebuii sa fim mai buni si sa ne ajutam ;In loc sa mancam cu nesat – ar trebuii sa dam inainte si celor de langa noi care sufera de foame, in loc sa alergam dupa bunuri materiale de ultima generatie si sa fim sclavii acestora –  ar trebuii sa investim intr-o biblioteca care ramane mai multor generatii , sau sa cladim un azil  , pentru batranii abandonati si uitati in casutele lor .

Doamne , cat de mult bine am putea face , dar am ales sa privim viata ca si pe o jungla , in care fiecare alearga sa isi asigure propriul trai sau mai rau sa se faca stapan pe aceasta , am uitat ca ea  , este un dar primit de la Dumnezeu!

Crezi sau nu in divinitate , este alegerea ta  , dar uita-te in jur!Am ajuns sa nu mai putem cumpara , chiar daca avem bani , sa nu mai putem fii vindecati chiar daca avem doctori , sa avem facultati si studii importante , dar sa ramanem fara  servici  si s-ar putea sa ramanem si fara resursele care ne asigura traiul de zi cu zi.

Acum …ne este dor de normalitatea de alta data.De rasaritul si apusul soarelui privit la malul marii , de toast-urile pe care le savuram cu prietenii , de cafeluta si palavragelile  noastre. Acum cateva zile le consideram anoste si ne gandeam la fel si fel de maruntisuri care sa ne satisfaca EU-ul Dumnezeiesc , uitand de legile primite de la Tatal Nostru .

Pandemia sufleteasca , a fost mai contagioasa decat cea trupeasca !

Ia aminte si invata ceva , pune-ti speranta in Dumnezeu , roaga-te , posteste si ajuta-ti semenii .Alege sa te transformi in ceva frumos , daca tot ai acest prilej , nu-l irosii , fii tare , curajos , cu mintea limpede si sufletul curat.

” Harul Domnului Isus Hristos , dragostea lui Dumnezeu si partasia Duhului Sfant sa fie cu voi cu toti ” 2 COR. 13:14

     -A.L.B-

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente