marți, mai 28, 2024
AcasăDivertismentParticipanți din 5 județe la concursul de interpretare vocală ”Glasuri Cristaline”

Participanți din 5 județe la concursul de interpretare vocală ”Glasuri Cristaline”

Vineri, 31 martie 2023, în organizarea Grădiniței cu Program Prelungit ”Voinicelul” Satu Mare, a avut loc concursul regional de interpretare vocală pentru preşcolari ,”Glasuri Cristaline”. Concursul ajuns la cea de-a VII-a ediție s-a desfășurat în sala ”Octavian Bud” a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu.

Organizat la inițiativa coordonatorilor de proiect prof. înv. preșc. Florica Sabou și prof. înv. preșc. Daniela Cucuiet și prezentat de prof. înv. preșc. Adina Jucan și prof. înv. preșc. Alina Coroiu, concursul a fost o reușită datorită implicării, dăruirii și perseverenței întregii echipe  de proiect de la Grădinița „Voinicelul”.

Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni și pe două nivele de vârstă, după cum urmează:

  • Secţiunea interpretare vocală (solişti vocali)
  • Secţiunea grupuri vocale
  • Secţiunea coruri
  • Nivelul I pentru copiii de 3-5 ani şi Nivelul II pentru copiii de 5-6 ani

Acest eveniment a unit glasurile cristaline a peste 180 de copii din 5 județe: Maramureș, Timiș, Bihor, Cluj și Satu Mare, astfel că juriul format din prof. Sever Nicu Miclăuș – Inspector școlara ctivități extrașcolare în cadrul ISJ Satu Mare, Ana Zaharie – prof. de muzică Palatul Copiilor Satu Mare, Ana Maria Ardelean – prof. de muzică Colegiul Mihai Eminescu și Liceul de Arte Aurel Popp Satu Mare și prof. înv. preșcolar Szilagyi Renata, director GPP ”Voinicelul” Satu Mare, a avut o misiune grea în a alege dintre atâția copii talentați, care și-au demonstrate calitățile vocale și interpretative.

„Concursul oferă preșcolarilor oportunități prin care aceștia pot fi descoperiți, pot înregistra debut artistic, pot fi promovați, pot performa în fața publicului și a unor specialiști. Scopul concursului este de a descoperi în tânăra generație, noi valori ce au nevoie să fie susținute ca să evolueze și să devină noii reprezentanți ai culturii musicale românești, el scoate în evidență și aptitudinile educatoarelor de a-I pregăti şi de a le îndruma paşii spre afirmare. Felicitări și mulțumiri tuturor participanților: copii, cadre didactice și părinți care au participat la eveniment”, transmit organizatorii.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente