vineri, aprilie 19, 2024
AcasăsusPAȘAPORT DE MEDIU o nouă reglementare pentru vehicule și limite de emisii

PAȘAPORT DE MEDIU o nouă reglementare pentru vehicule și limite de emisii

Parlamentul European (PE) a adoptat, miercuri, regulamentul Euro 7 pentru reducerea emisiilor provenite în transportul rutier, de la autoturisme, autobuze, camioane și remorci.

Noul regulament a fost adoptat cu 297 de voturi pentru, 190 de voturi împotrivă și 37 de abțineri.

Potrivit unui comunicat transmis de PE, pentru fiecare vehicul va exista un pașaport de mediu, care va conține informații despre „performanța sa de mediu” în momentul înregistrării. Pașaportul va cuprinde informații precum limite de emisii de poluanți, emisii de Co2, consum de combustibil, etc.

De asemenea, tot ca element de noutate, standardele UE vor include limite de emisii pentru particule rezultate din sistemul de frânare (PM10) pentru autoturisme și camionete și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul automobilelor electrice și hibride.

Pentru autoturisme vor fi menținute actualele condiții de testare Euro 6 și actualele limite ale emisiilor de gaze de eșapament. Pentru autobuze și camioane, se vor aplica limite mai stricte pentru emisiile de gaze de eșapament măsurate în laboratoare și în condiții reale de conducere, menținându-se în același timp condițiile actuale de testare Euro 6.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente