250 g. spaghetti (sau ce tip de paste preferați) ;
1 bucata somon proaspăt ;
1-2 linguri ulei de măsline ;
5-7 roșii cherry , tăiate in doua ;
1/2 lămâie (suc) ;
3 căței de usturoi, tocați mărunt ; pătrunjel tocat (opțional, pentru garnisire)
Pregatim somonul între timp. Se presărează cu sare și piper pe ambele părți. Într-o tigaie, pe foc mediu, se adaugă uleiul si se prăjește somonul 3 minute pe fiecare parte, apoi se scoate din tigaie și se lasă deoparte.In continuare calim roșiile taiate in doua cu sucul de lamaie si usturoi .
Amestecăm 2-3 minute, continuu iar la final putem adauga parmesan , pentru cei mai pofticiosi. Se adaugă somonul înapoi în tigaie si cu ajutorul unei linguri se rupe în bucăți mărunte. Se reduce focul și se acoperă. Se gătește aprox. 5 min sau până când somonul este gătit și pătruns.
Se asezonează cu sare și piper dacă mai este nevoie. Se adaugă și pastele, după ce acestea sunt fierte și se amestecă cu sosul. Se scoate de pe foc și se asezonează cu pătrunjel.
Poftă bună!