Acasă Locale Pataki Csaba a fost ales reprezentatul U.N.C.J.R la consiliul Europei

Pataki Csaba a fost ales reprezentatul U.N.C.J.R la consiliul Europei

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a fost ales în cadrul întâlnirii de la Brașov a ”UNIUNII NATIONALE A CONSILIILOR JUDETENE DIN ROMANIA” (U.N.C.J.R) din data de 18 – 20 februarie, reprezentantul consiilor județene din României în relația cu consiliul Europei.

Președinții consiliilor județene din întreaga țară s-au reunit în Poiana Brașov pentru a participa la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR). În deschiderea lucrărilor a avut loc ședința Consiliului Director, forul de conducere al Uniunii prezidat de președintele UNCJR, Adrian-Ioan Veștea.

Evenimentul, care s-a încheiat sâmbătă, 20 februarie, reprezintă un prilej de cunoaștere, dialog și schimb de experiență între conducătorii administrațiilor județene din țară, mulți dintre aceștia aflați la primul mandat. În opinia președintelui UNCJR Adrian-Ioan Veștea, o concluzie a discuțiilor din prima zi este necesitatea armonizării priorităților investiționale identificate la nivelul județelor și al regiunilor de dezvoltare, cu cele ale Guvernului, pentru următoarea perioadă de programare a programelor cu finanțare europeană.

Doar în felul acesta administrațiile județene pot reuși să atragă cât mai multe fonduri nerambursabile pe care să le utilizeze pentru dezvoltarea armonioasă a întregii țări!! 

Această reuniune a președinților de consilii județene a fost organizată în etapa premergătoare aprobării Legii bugetului de stat pe anul 2021 și definitivării obiectivelor pe care Guvernul le va cuprinde în Planul Național de Reziliență și Redresare, deoarece este nevoie de consultări la nivelul conducerilor județene cu privire la necesitățile investiționale și la domeniile de interes pentru perioada 2021-2024, pe care și Guvernul României să le agreeze și să le susțină.

- Advertisment -

Cele mai populare

Grup infracțional destructurat. Vindeau droguri și în zona liceelor

În cursul zilei de astăzi, în județul Satu Mare și Bihor, au fost efectuate 30 de percheziții domiciliare....

A fost răpus de Covid la cei 100 de ani

Până astăzi, în județul Satu Mare s-au înregistrat 15761 îmbolnăviri, 14032 vindecări și 450 decese cauzate de coronavirus....

Sute de telefoane și laptopuri confiscate în Vama Peta

În cursul zilei de sâmbătă, 25 septembrie, un tânăr din Suceava s-a prezentat în...

Adrian Cozma – ales în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal

Consiliul Naţional al Partidului Național Liberal s-a reunit duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru alegerea celorlalte funcţii de...

Comentarii recente