Acasă Locale Pataki Csaba a fost ales reprezentatul U.N.C.J.R la consiliul Europei

Pataki Csaba a fost ales reprezentatul U.N.C.J.R la consiliul Europei

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a fost ales în cadrul întâlnirii de la Brașov a ”UNIUNII NATIONALE A CONSILIILOR JUDETENE DIN ROMANIA” (U.N.C.J.R) din data de 18 – 20 februarie, reprezentantul consiilor județene din României în relația cu consiliul Europei.

Președinții consiliilor județene din întreaga țară s-au reunit în Poiana Brașov pentru a participa la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR). În deschiderea lucrărilor a avut loc ședința Consiliului Director, forul de conducere al Uniunii prezidat de președintele UNCJR, Adrian-Ioan Veștea.

Evenimentul, care s-a încheiat sâmbătă, 20 februarie, reprezintă un prilej de cunoaștere, dialog și schimb de experiență între conducătorii administrațiilor județene din țară, mulți dintre aceștia aflați la primul mandat. În opinia președintelui UNCJR Adrian-Ioan Veștea, o concluzie a discuțiilor din prima zi este necesitatea armonizării priorităților investiționale identificate la nivelul județelor și al regiunilor de dezvoltare, cu cele ale Guvernului, pentru următoarea perioadă de programare a programelor cu finanțare europeană.

Doar în felul acesta administrațiile județene pot reuși să atragă cât mai multe fonduri nerambursabile pe care să le utilizeze pentru dezvoltarea armonioasă a întregii țări!! 

Această reuniune a președinților de consilii județene a fost organizată în etapa premergătoare aprobării Legii bugetului de stat pe anul 2021 și definitivării obiectivelor pe care Guvernul le va cuprinde în Planul Național de Reziliență și Redresare, deoarece este nevoie de consultări la nivelul conducerilor județene cu privire la necesitățile investiționale și la domeniile de interes pentru perioada 2021-2024, pe care și Guvernul României să le agreeze și să le susțină.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dublă crimă în județul Satu Mare

Nimeni nu prevedea ceea ce avea să se întâmple în noaptea de joi spre vineri în județul Satu Mare. O crimă oribilă...

Angajări la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare face angajări. Potrivit anunțului sunt scoase la concurs 4 posturi. Se caută...

Minivacanță în siguranță

Românii vor avea parte la finalul acestei săptămâni de o minivacanță prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor. În acest context, în unele zone din...

Avocatul Poporului revine la Satu Mare

După o pauză lungă de aproximativ un an, cauzată de pandemia de coronavirus, reprezentanții instituției Avocatul Poporului revin la Satu Mare. Cancelaria...

Comentarii recente