Acasă Locale „Pe apă și pe două roți pe râul Someș – HUROVELO”

„Pe apă și pe două roți pe râul Someș – HUROVELO”

biciletaMunicipiului Satu Mare în parteneriat cu Leaderul de Proiect Direcția pentru Protecția Mediului și a Apelor Tisa Superior (HU) și partenerii asociați: Administrația Națională Apele Române, Direcția Apelor Someș-Tisa, Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare, Comuna Vetiș și a Orașului Csenger (HU) au implementat proiectul HURO/0802/006 cu titlul „Pe apă și pe două roți pe râul Someș – HUROVELO”, finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013.

Scopul principal al proiectului este interconectarea celor două țări, România și Ungaria prin pistele pentru bicicliști amenajate pe digurile Someșului, care vor servi în totalitate interesului public. Locuitorii din acea zonă vor avea șansa de a circula cu biciclete, patine cu rotile, scaune cu roți. Beneficiarii direcți sunt în primul rând locuitorii orașelor și satelor de pe malul Someșului.

Prin proiect a fost construită o pistă pentru bicicliști de 45 km între Satu Mare și Fehérgyarmat (18 km pe partea română, 27 km pe partea maghiară), traversând localitățile Vetiș, Oar, Csenger.

Malul stâng al Someșului: 8,27 km pe teritoriul municipiului Satu Mare și 8,53 km pe teritoriul comunei Vetiș continuându-se până la Fehérgyarmat cu 27 km.

Valoarea totală a proiectului la semnarea contractului de finanțare a fost 5.633.562 Euro din care: 5.587.930,15 Euro, 99,19% fonduri UE și 45.631,85 Euro, 0,81 % reprezintă contribuția proprie a partenerilor.

Durata proiectului a fost 31 luni, începând din data de 01.01.2011.

Valoarea investiției pe partea română a fost de 1.623.086 euro euro din care contribuția proprie a fost 32.461 euro.

Pe baza Proiectului tehnic elaborat de SC RONO URBANO SRL Oradea, în urma derulării procedurii de licitație deschisă, contractul de execuție a lucrării a fost atribuit asociației SC SAMCIF SA și SC VAKOND SRL, demararea lucrărilor începând din data de 15.07.2011.

 
- Advertisment -

Cele mai populare

MAE a lansat o avertizare de călătorie în Bulgaria

O porţiune însemnată a teritoriului Bulgariei va fi afectată de ninsori abundente,  în perioada 26-27 ianuarie 2021, anunţă MAE, care a emis...

Lăptișorul de matcă

Lăptișorul de matcă este un produs de secreție al glandelor cefalice ale albinelor tinere. Acest remediu a fost folosit de secole pentru...

România, pe locul 57 în topul celor mai fericite țări

Să fie oare pentru că fericirea e un concept prea subiectiv, care îți scapă când vrei să-l apuci de-un fir și să-l...

Curtea Supremă a SUA blochează acţiunile judiciare împotriva lui Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite a ordonat luni încetarea procedurilor judiciare împotriva fostului preşedinte Donald Trump iniţiate conform unei prevederi constituţionale care...

Comentarii recente