Acasă Locale „Pe apă și pe două roți pe râul Someș – HUROVELO”

„Pe apă și pe două roți pe râul Someș – HUROVELO”

biciletaMunicipiului Satu Mare în parteneriat cu Leaderul de Proiect Direcția pentru Protecția Mediului și a Apelor Tisa Superior (HU) și partenerii asociați: Administrația Națională Apele Române, Direcția Apelor Someș-Tisa, Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare, Comuna Vetiș și a Orașului Csenger (HU) au implementat proiectul HURO/0802/006 cu titlul „Pe apă și pe două roți pe râul Someș – HUROVELO”, finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013.

Scopul principal al proiectului este interconectarea celor două țări, România și Ungaria prin pistele pentru bicicliști amenajate pe digurile Someșului, care vor servi în totalitate interesului public. Locuitorii din acea zonă vor avea șansa de a circula cu biciclete, patine cu rotile, scaune cu roți. Beneficiarii direcți sunt în primul rând locuitorii orașelor și satelor de pe malul Someșului.

Prin proiect a fost construită o pistă pentru bicicliști de 45 km între Satu Mare și Fehérgyarmat (18 km pe partea română, 27 km pe partea maghiară), traversând localitățile Vetiș, Oar, Csenger.

Malul stâng al Someșului: 8,27 km pe teritoriul municipiului Satu Mare și 8,53 km pe teritoriul comunei Vetiș continuându-se până la Fehérgyarmat cu 27 km.

Valoarea totală a proiectului la semnarea contractului de finanțare a fost 5.633.562 Euro din care: 5.587.930,15 Euro, 99,19% fonduri UE și 45.631,85 Euro, 0,81 % reprezintă contribuția proprie a partenerilor.

Durata proiectului a fost 31 luni, începând din data de 01.01.2011.

Valoarea investiției pe partea română a fost de 1.623.086 euro euro din care contribuția proprie a fost 32.461 euro.

Pe baza Proiectului tehnic elaborat de SC RONO URBANO SRL Oradea, în urma derulării procedurii de licitație deschisă, contractul de execuție a lucrării a fost atribuit asociației SC SAMCIF SA și SC VAKOND SRL, demararea lucrărilor începând din data de 15.07.2011.

 
- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente