duminică, februarie 25, 2024
AcasăLocalePentru al XIII-lea an consecutiv, Lumina Sfântă ajunge în bisericile din județul...

Pentru al XIII-lea an consecutiv, Lumina Sfântă ajunge în bisericile din județul nostru

Lumina Sfântă s-a aprins sâmbătă, 23 aprilie 2022, în jurul orei 14:30 deasupra Sfântului Mormânt din Ierusalim, iar numeroși credincioși au participat la această slujbă solemnă.

Sfeşnicul sau candela „neadormită” a Sfântului Mormânt a fost aprinsă pentru prima dată în 326, anul în care a fost descoperit Mormântul lui Hristos, şi de atunci a rămas nestinsă vreme de 17 veacuri.

Prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va fi adusă în țara noastră, și anul acesta, Sfânta Lumină luată de pe Sfântul Mormânt din Ierusalim.

Datorită sprijinului domnului Ing. Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești, Sfânta Lumină va ajunge pentru a XIII-a oară şi în Eparhia noastră.

Ea va fi adusă de o Delegaţie Eparhială cu o cursă privată, sâmbătă 23 aprilie 2022, iar pe Aeroportul din Satu Mare va ajunge în jurul orei 21.30.

De la Satu Mare, la fel ca în anul precedent, Sfânta Lumină va fi preluată de delegaţii din Slovacia, Ungaria şi Austria.

Sfânta Lumină va fi adusă adusă la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, în jurul orei 23:00, astfel, preoții și cei prezenți o vor duce în bisericile din oraș și celelalte localități astfel încât la ora 24:00 să poată fi oferită tuturor credincioșilor.

Sursa: Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente