Acasă Locale Stiri Satu Mare Peste 100 de polițiști vor fi mobilizați în minivacanța de Sf. Maria

Peste 100 de polițiști vor fi mobilizați în minivacanța de Sf. Maria

Poliţiştii sunt la datorie și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, cu ocazia Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului precum și a altor evenimente cultural-artistice organizate în perioada 15 – 18 august pe raza județului Satu Mare.

De mâine, peste 100 de polițiști vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent, în localitățile unde se vor organiza activități religioase cu ocazia Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului  precum și ocazia organizării unor activități cultural artistice, din județul Satu Mare, în perioada 15 – 18 august a.c..

Astfel, în această perioadă, pe lângă dispozitivele de siguranță publică și poliție rutieră, vor acționa și polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și acțiuni speciale.

Pe durata acestor zile polițiștii vor desfășura activități pentru combaterea infracționalității stradale și a accidentelor rutiere. În plus, polițiștii vor monitoriza permanent stările conflictuale și persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni actele de violență.

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare recomandă conducătorilor auto, pentru a preveni accidentele rutiere:

  • să conducă fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.
  • să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, pot fi extrem de periculoase.
  • să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
  • în condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.
  • dată fiind experiența redusă, recomandăm conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari.
  • toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

De asemenea, polițiștii le recomandă pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite deplasarea pe partea carosabilă.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente