Acasă sus Peste 15.000 de elevi la clasa pregătitoare și aproximativ 12.000 în clasa...

Peste 15.000 de elevi la clasa pregătitoare și aproximativ 12.000 în clasa I

Numărul elevilor înscriși în clasa pregătitoare a crescut cu peste 5.000 față de anul școlar anterior, ajungând la peste 15.000, iar la clasa I a scăzut cu peste 4.000 de elevi, fiind înregistrați aproximativ 12.000, a declarat, vineri, inspectorul școlar al ISMB, Constantin Trăistaru.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în anul școlar 2013-2014 sunt înscriși în clasa pregătitoare 15.091 de copii, față de 10.064 în anul anterior, iar numărul de clase a crescut de la 432 la 454.

La clasa I, în anul școlar trecut erau înscriși 16.580 de elevi, iar în acest an sunt 12.243, numărul claselor scăzând de la 679 la 454.

La clasele pregătitoare și clasele I sunt, în medie, 27 de copii, dar sunt și situații în care numărul este mai mare, a spus inspectorul general școlar al Capitalei.

Constantin Trăistaru a precizat că mai ales în învățământul preșcolar sunt situații de dublă sau chiar triplă înscriere, ceea ce înseamnă că unii părinți și-au înscris copiii la mai multe unități de învățământ.

„Există un program informatic care se pilotează în București și sperăm să identificăm aceste cazuri și să le eliminăm”, a spus inspectorul general școlar.

Acesta a adăugat că în București rămâne valabilă problema spațiilor, o analiză a sălilor de clasă arătând că dimineața toate sunt ocupate, ceea ce înseamnă că nu există posibilitatea desființării învățământului de după-amiază.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente