Acasă sus Peste 15.000 de elevi la clasa pregătitoare și aproximativ 12.000 în clasa...

Peste 15.000 de elevi la clasa pregătitoare și aproximativ 12.000 în clasa I

Numărul elevilor înscriși în clasa pregătitoare a crescut cu peste 5.000 față de anul școlar anterior, ajungând la peste 15.000, iar la clasa I a scăzut cu peste 4.000 de elevi, fiind înregistrați aproximativ 12.000, a declarat, vineri, inspectorul școlar al ISMB, Constantin Trăistaru.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în anul școlar 2013-2014 sunt înscriși în clasa pregătitoare 15.091 de copii, față de 10.064 în anul anterior, iar numărul de clase a crescut de la 432 la 454.

La clasa I, în anul școlar trecut erau înscriși 16.580 de elevi, iar în acest an sunt 12.243, numărul claselor scăzând de la 679 la 454.

La clasele pregătitoare și clasele I sunt, în medie, 27 de copii, dar sunt și situații în care numărul este mai mare, a spus inspectorul general școlar al Capitalei.

Constantin Trăistaru a precizat că mai ales în învățământul preșcolar sunt situații de dublă sau chiar triplă înscriere, ceea ce înseamnă că unii părinți și-au înscris copiii la mai multe unități de învățământ.

„Există un program informatic care se pilotează în București și sperăm să identificăm aceste cazuri și să le eliminăm”, a spus inspectorul general școlar.

Acesta a adăugat că în București rămâne valabilă problema spațiilor, o analiză a sălilor de clasă arătând că dimineața toate sunt ocupate, ceea ce înseamnă că nu există posibilitatea desființării învățământului de după-amiază.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația sexuală atacată de Klaus Iohanis la CCR ,promovată de deputați

Legea prin care "educația sexuală” în școli este înlocuită cu "educație sanitară” este constituțională, a decis joi Curtea Constituțională, care a respins...

Taxe care pot fii achitate online din Septembrie

Începând de joi, 24 septembrie, plățile pentru contravaloarea permiselor de conducere realizate de persoanele fizice pot fi achitate online, prin Ghișeul.ro, a anunțat...

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Comentarii recente