marți, mai 21, 2024
AcasăLocalePeste 150 de jandarmi asigură ordinea publică la Zilele Orașului Satu Mare...

Peste 150 de jandarmi asigură ordinea publică la Zilele Orașului Satu Mare

jandarmJandarmii sătmăreni vor fi angrenați la sfârșitul acestei săptămâni în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul județului în aria de competență, dar și a municipiului Satu Mare. În perioada 31 mai – 2 iunie,peste 150 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine publică la manifestările organizate cu prilejul Zilelor orașului Satu Mare.

De asemenea pe toată perioada acestui sfârșit de săptămână, jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zonele balneare și de agrement ale județului, fiind prezenți la Tășnad, Carei, Beltiug, Acâș, Mihăeni, zone unde se preconizează prezența unui public numeros. Pentru ca manifestările să se desfășoare în condiții de siguranță, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetățenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Jandarmii sătmăreni vor desfășura individual, dar și în cooperare  cu Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracționalității și stabillirea unui climat de ordine și siguranță publică. Echipajele de jandarmi vor acționa cu preponderență pentru prevenirea apariției unor incidente sau stări tensionate, dar și pentru depistarea persoanelor care săvârșesc fapte contravenționale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezența unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face urmatoarele recomandări:

-să fie atenți la bunurile și obiectele personale (genți, poșete, bagaje etc.),

-să își asigure încuietorile portierelor la autoturisme,

-să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenția persoanelor cu intenții dubioase

-să respecte regulile stabilite de organizatori;

-să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor,

-să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  și declanșator al multor fapte de natură contravențională sau penală,

-să semnaleze prompt forțelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de conviețuire socială sau bunelor moravuri

– să acorde sprijin forțelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice

Jandarmeria Satu Mare reamintește cetățenilor că pot apela cu încredere, în orice situație, la ajutorul jandarmilor prezenți la evenimentele publice și că intervenția acestora poate fi solicitată și prin apelarea  numărului unic de urgențe – 112.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente