Acasă Locale Stiri Satu Mare Peste 1800 de persoane angajate prin AJOFM

Peste 1800 de persoane angajate prin AJOFM

Deși forța de muncă – mai mult sau mai puțin calificată – este într-o scădere semnificativă și în județul Satu Mare, AJOFM a reușit să intermedieze angajarea câtorva sute de persoane pe lună de la începutul anului și până acum.

Ca urmare a implementării Programului Județean de Ocupare a Forței de Muncă, componentă a Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, în primele 5 luni ale anului 2019 au fost încadrate 1869 persoane.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31.05 2019, 1122 au peste 45 de ani, 236 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 157 au între 25 și 35 de ani, iar 354 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 349 tineri NEET).

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (1115), numărul femeilor fiind de (754).

În funcție de rezidență, 880 persoane angajate în perioada de referință provin din mediul urban, iar 989 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (698), profesionale (394), gimnaziale (518), 131 fiind cu studii universitare, iar studii primare și incomplecte 128.

Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM în primele 5 luni ale anului 2019, 1663 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele agenției.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

În primele cinci luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane în căutarea de loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de somaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2798 persoane.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente