Acasă Locale Stiri Satu Mare Se lucrează la drumul dintre Viile Satu Mare și Tătărești

Se lucrează la drumul dintre Viile Satu Mare și Tătărești

Au început lucrările de modernizare a porțiunii de drum județean Viile Satu Mare-Tătărești și continuă lucrările de întreținere pe DJ 193A
Au început lucrările de modernizare a porțiunii de drum județean cuprinsă între Viile Satu Mare și Tătărești, tronson care face parte din proiectul de investiții „Modernizarea drumului județean DJ195 Ardud-Viile Satu Mare-Tătărești-Necopoi-Cărășeu, tronson II Viile Satu Mare-Tătărești”.

Prin proiectul de investiții, finanțat din fonduri PNDL II, se realizează lucrări complexe care încep de la fundație și se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi, consolidarea unui pod, accese la gospodării, amenajare drumuri laterale, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră etc. Contractul prevede lucrări pe o lungime de 4,2 km.

Prin proiectul de investiții, finanțat din fonduri PNDL II, se realizează lucrări complexe care încep de la fundație și se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi, consolidarea unui pod, accese la gospodării, amenajare drumuri laterale, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră etc. Contractul prevede lucrări pe o lungime de 4,2 km.

Lucrările pe acest lot sunt executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări – ARL Cluj SA, iar președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus și directorul Direcției Tehnice, Ioan Șereș, au verificat marți, 3 iulie, primele lucrări executate, la o săptămână de la emiterea ordinului de începere a investiției. În valoare totală de 5,5 milioane de lei cu TVA, lucrarea are o durată de execuție de 9 luni.

Modernizarea acestui drum judeţean va asigura un acces facil între localitățile Tătărești și Viile Satu Mare, precum și o variantă temporară mai confortabilă din punct de vedere al condițiilor de circulație, pentru cei care parcurg traseul Tătărești-Necopoi-Homoroade-Solduba, spre Satu Mare, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 193A.

Totodată, conducerea Consiliului Județean Satu Mare informează participanții la trafic că în cursul zilei de marți au fost verificate și lucrările de întreținere care se realizează pe drumul județean DJ 193A, iar împreună cu firma executantă, SC Diferit SA, s-a găsit o soluție provizorie de îmbunătățire a condițiilor de circulație în zonele de intravilan a localităților Amați, Rușeni și Tătărești, până la reluarea investiției de modernizare.

Astfel, pentru îmbunătățirea suprafeței de rulare rutieră și reducerea emisiilor de praf, se va așterne un strat de emulsie și criblură. Lucrările vor începe în data de 10 iulie 2019. În acest fel, pe drumul județean DJ 193A, va crește nivelul de siguranță, respectiv confortul participanților la trafic, iar mediul va fi protejat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente