Acasă Locale Peste 9.000 pachete cu țigări confiscate de polițiștii de frontieră sătmăreni, în...

Peste 9.000 pachete cu țigări confiscate de polițiștii de frontieră sătmăreni, în Botiz

tigariPolițiștii de frontieră sătmăreni au depistat trei cetățeni români care transportau țigări de contrabandă și au confiscat 4.620 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. În noaptea de 02 spre 03 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare în cooperare cu inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, la câteva minute după miezul nopții, la intrarea în localitatea Botiz, echipa de control a oprit trei autoturisme în care se aflau patru persoane. Întrucât existau suspiciuni că acestea ar transporta țigări de proveniență ucraineană, mașinile și persoanele în cauză au fost conduse la sediul STPF Satu Mare, pentru verificări.

La controlul efectuat asupra autoturismelor au fost descoperite în mai multe locașuri special amenajate, în spatele banchetei, lângă rezervor, sub portbagaj, în bord și în locul roții de rezervă, cantitatea de 4.620 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 20.000 lei.

Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 37 și 41 ani, domiciliați pe raza județului Satutigari-contrabanda Mare, au declarat că intenționau să comercializeze țigările pe piața neagră de desfacere. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cele trei autoturisme au fost indisponibilizate la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Cele patru persoane, sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării. Cercetările continuă în acest caz, urmând a fi luate măsurile legale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente