Acasă Locale Peste 9.000 pachete cu țigări confiscate de polițiștii de frontieră sătmăreni, în...

Peste 9.000 pachete cu țigări confiscate de polițiștii de frontieră sătmăreni, în Botiz

tigariPolițiștii de frontieră sătmăreni au depistat trei cetățeni români care transportau țigări de contrabandă și au confiscat 4.620 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. În noaptea de 02 spre 03 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare în cooperare cu inspectorii vamali din cadrul DJAOV Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, la câteva minute după miezul nopții, la intrarea în localitatea Botiz, echipa de control a oprit trei autoturisme în care se aflau patru persoane. Întrucât existau suspiciuni că acestea ar transporta țigări de proveniență ucraineană, mașinile și persoanele în cauză au fost conduse la sediul STPF Satu Mare, pentru verificări.

La controlul efectuat asupra autoturismelor au fost descoperite în mai multe locașuri special amenajate, în spatele banchetei, lângă rezervor, sub portbagaj, în bord și în locul roții de rezervă, cantitatea de 4.620 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 20.000 lei.

Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 37 și 41 ani, domiciliați pe raza județului Satutigari-contrabanda Mare, au declarat că intenționau să comercializeze țigările pe piața neagră de desfacere. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cele trei autoturisme au fost indisponibilizate la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Cele patru persoane, sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării. Cercetările continuă în acest caz, urmând a fi luate măsurile legale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente