Acasă Locale Stiri Satu Mare Peste o jumătate de milion de români, în șomaj tehnic

Peste o jumătate de milion de români, în șomaj tehnic

Aproape 600.000 de români sunt în șomaj tehnic, iar firmele au depus la ministerul Muncii solicitări de compensate. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul de resort, Violeta Alexandru, la începutul ședintei de guvern în care se va opera o rectificare bugetară de criză.

„Avem peste 562 000 de de cereri pentru salariații care au fost trimiși în șomaj tehnic. Solicitările sunt depuse de angajator pentru plata aferentă șomajului tehnic. Primele plăți au fost făcute. Așteptăm rectificarea. Toate documentele sunt la zi. Suntem pregătiți, ce ne lipsește e rectificarea pentru a opera toate plățile. La agențiile județene sunt 74 000 de solicitări alți profesioniști, PFA, interprinderi individuale. S-au făcut deja primele plăți, documentele sunt pregătite, așteptăm rectificarea”, a precizat Alexandru.

În baza situațiilor concrete cu care s-a confruntat, ministrul Muncii i-a solicitat premierului Orban să includă pe lista celor ce pot beneficia de șomaj tehnic de la stat și alte categorii profesionale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente