luni, februarie 26, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smPNL Satu Mare acuză conducerea Consiliului Județean de incompetență și indolență

PNL Satu Mare acuză conducerea Consiliului Județean de incompetență și indolență

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean Satu Mare, de luni, consiliera PNL Andaluzia Lazăr, a semnalat o problemă identificată în orașul ei natal, Carei. Potrivit consilierei, Consiliul Județean Satu Mare a lăsat în paragină o clădire monument istoric.

Este vorba despre un imobil situat pe strada Iuliu Maniu, în Carei, a cărui acoperiș s-a prăbușit parțial și în care, pe vremuri, funcționau mai multe cabinete medicale.

Clădirea monument istoric se află în proprietatea Consiliului Județean Satu Mare din anul 2011, fiind preluată de la Ministerul Sănătății. Nu doar că de atunci nu au fost realizate lucrări de întreținere sau reabilitare, ci a fost lăsată în paragină, în momentul de față acoperișul fiind parțial prăbușit.

„Imobilul, construit în 1848, a ajuns o ruină din cauza degradării tot mai accentuate. În luna iulie 2021 această construcție ar fi trebuit să beneficieze de suma de 150.000 de lei, alocați de Consiliul Județean Satu Mare pentru repararea acoperișului. Desigur, nu a ajuns niciun leu la Carei, iar clădirea mai are puțin până să se prăbușească total”, a afirmat Andaluzia Lazăr, consilier județean PNL.

Liberali mai susțin că deși Consiliul Județean Satu Mare a alocat în vara anului 2021 bani pentru reparații, însumând 30.000 de euro, investițiile pentru repararea acoperișului nu au mai fost derulate, iar în prezent clădirea riscă să se prăbușească.

„Este încă o dovadă a incompetenței și indolenței conducerii CJSM, care lasă cu bună știință ca o bijuterie arhitectonică să se năruiască. Din păcate, asemenea exemple de proastă gospodărire a avutului public sunt mult mai multe, iar soluțiile de rezolvare, după cum se vede, tot mai puține!”, transmite grupul PNL Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente