Acasă Locale Stiri Satu Mare PNL Satu Mare în preferințele electorale 

PNL Satu Mare în preferințele electorale 

PNL poate câștiga alegerile locale și parlamentare din acest an. Într-un sondaj de opinie realizat de către Jurnalul de Satu Mare,  Adrian Cozma și Adrian Albu se plasează pe primul loc în preferințele alegătorilor din orașul și județul Satu Mare.

Așadar, dacă Adrian Albu ar candida la Primăria Municipiului Satu Mare și alegerile ar fi în două tururi, oricare are fi ceilalți candidați de la celelalte formațiuni politice, Adrian Albu ar ajunge în turul doi și ar câștiga  detașat alegerile pentru funcția de primar al orașului Satu Mare.

Sondajul arată așa, doar în cazul în care Adrian Cozma ar candida la funcția de președinte al Consiliului Județean și PNL ar continua tendința de creștere, așa cum a început de la instalarea guvernului ORBAN. Același sondaj mai arată că PNL prin candidatura lui Adrian Cozma la funcția de președinte al Consiliului Județean ar ajunge la un scor istoric pentru Partidul Național Liberal.

În mediul rural se arată o mare încerede în guvernul și cabinetul de miniștrii Orban, PNL obținând funcția de președinte al Consiliului Județean prin Adrian Cozma și un număr de peste 20-23 de primari în județ.

În cazul în care alegerile rămân dintr-un singur tur, situația este mai dificilă deoarece PNL-ul în momentul acesta este la același procentaj ca și UDMR-ul, dar chiar și asa, PNL are prima șansă de a câștiga. Subliniem faptul că, daca guvernarea PNL continua așa cum a început, ar obține în toamnă și trei mandate în Parlamentul României, două la camera Deputaților și unul la camera Senatului.

Tot același sondaj din județul Satu Mare, mai arată că UDMR ar obține un procentaj de 33,5 %, PNL 31,5%, USR PLUS 16%, PSD 11%, iar ALDE, PMP și celelalte partide nu ar obține pragul de 5%.

În concluzie rămâne de văzut dacă acest sondaj se va schimba în viitorul apropiat, ținând cont și de faptul că celelalte partide nu și-au anunțat încă candidații pentru funcția de primar al orașului Satu Mare, respectiv cea de președinte al Consiliului Județean oficial. Nici PNL-ul nu a stabilit oficial candidații, rezumându-se în momentul de față la intenții bazate pe dorința celor doi de a candida, Adrian Albu din funcția de președinte al Organizației Județene PNL Satu Mare și viceprimar al Municipiului Satu Mare, iar Adrian Cozma din funcția de Consilier Județean și cel mai vocal membru al Organizației Județene PNL.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente