sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smPNL sprijină mediul de afaceri.

PNL sprijină mediul de afaceri.

Deputatul Adrian Cozma, a prezentat în cadrul conferinței și planul de susținere pentru mediul de afaceri:

,,PNL va susține măsuri pentru stimularea mediului de afaceri, ca generator de dezvoltare. Accentul îl vom pune pe susținerea firmelor românești. Creșterea numărului de companii producătoare de tehnologii verzi „Made in Romania”. Absorbția unui volum de finanțări de 2 mld. euro (500 mil. euro/an) în perioada 2021-2024 dedicate R&D, producției și distribuției de tehnologii verzi. Exporturi de tehnologie verde în valoare de peste 1 mld. euro/an începând cu 2025.

Una dintre direcții va fi stimularea producției interne. Totodată, vom continua sprijinul acordat IMM-urilor pentru investiții în procesarea produselor agricole. Pachetul de stimulare a producției interne și a lanțurilor de aprovizionare „Fabricat în România”: -Granturi de până la 200.000 de euro pentru companiile care realizează producție intermediară sau procesare. – Granturi pentru digitalizare și comerț online. – Granturi între 50.000 și 200.000 de euro pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 1 mil. de euro, pentru software certificat de e-Commerce și de administrare a unei firme (de tip ERP). – Schemă de ajutor de stat pentru retehnologizarea companiilor locale. – Garanții de până la 1 mil. euro/companie pentru susținerea investițiilor în diversificarea ofertei și consolidarea cotelor de piață.

 O altă direcție va fi cea a stimulentelor fiscale și financiare prin care să încurajăm înființarea de noi locuri de muncă.

Vom susține, de asemenea, creșterea competitivității firmelor românești și, în special, a IMM-urilor.”, a declarat deputatul Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente