29.8 C
New York City
duminică, iunie 26, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MarePoliția ne informează !

Poliția ne informează !

politia

În baza planului de măsuri aprobat de către ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă și a dispoziției șefului Poliției Române, chestorul de poliție Bogdan Despescu, în perioada 12 — 15 august a.c., peste 400 de polițiști sătmăreni au acționat pentru ca cetățenii județului să se bucure în liniște de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, astfel că nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice.
Acționând în zonele care au cunoscut un aflux important de persoane, respectiv lăcașurile de cult unde au avut loc manifestări religioase și locațiile în care s-au desfășurat manifestări de tip cultural-artistice, ori în zonele de agrement, polițiștii care au asigurat menținerea unui climat de siguranță civică, au aplicat pentru abateri de la legislația incidentă încălcării normelor de conviețuire socială, 186 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 39.000 lei.
O atenție deosebită a fost acordată traficului rutier, polițiștii rutieri acționând în puncte fixe de control instituite pe tronsoanele adiacente zonelor de manifestări, cât și în patrulări pe sectoare de drum prestabilite, pentru ca cetățenii să se deplaseze spre zonele de interes și să se întoarcă acasă în condiții cât mai sigure. În acest context, pentru abateri de la normele rutiere, au fost aplicate în această perioadă 424 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 50.000 lei și au fost ridicate, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere.

Exemple:

În data de 14.08.2016, la ora 23:50, a fost identificat în trafic un bărbat de 37 de ani, din Satu Mare, pe DN19, pe raza localității Ardud, conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul etilotest a indicat pentru acesta o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto, de 30 de ani din Satu Mare a fost identificat în data de 15.08.2016 la ora 01.40, conducând un autoturism pe b-dul Lucian Blaga în aceleași circumstanțe. Aparatul etilotest a indicat în acest caz o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în cursul zilei de ieri a fost identificată în trafic pe raza comunei Beltiug, o conducătoare auto de 37 de ani din localitate, pentru care aparatul etilotest a relevat o valoare a concentrației alcoolice de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului.

În ceea ce privește verificarea respectării regimului legal de viteză pe drumurile publice, aparatele radar ale poliției rutiere au surprins în cursul zilei de ieri un autoturism condus de un cetățean german, pe tronsonul de drum dintre localitățile Apa – Iojib, care circula cu viteza de 151 km/h.


În data de 15.08.2016, în jurul orei 20.50, polițiștii Secției Rurale Negrești Oaș, au identificat în trafic pe strada Petofi Șandor din localitatea Vama, un bărbat de 52 ani, din localitate , în timp ce conducea un moped, deși nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente