joi, mai 30, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePoliția ne informează !

Poliția ne informează !

Pe parcursul zilei de ieri, 07.06.2017, polițiștii rutieri au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse de cei care efectuează transport public de persoane sau pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. Una dintre acțiuni, cea a Poliției Ardud, a fost efectuată în comun cu specialiști ai Regiei Autonome – Registrul Auto Român Satu Mare.
Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcție, sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, instalația de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punți, roți, anvelope și suspensie.
Activitățile de control au privit și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia.
În cadrul acțiunilor au fost aplicate în total 107 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20745 lei. Din totalul sancțiunilor contravenționale, 8 au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 3 pentru lipsa inspecției tehnice periodice, 10 pentru lipsă documente, 8 pentru dotare incompletă, 3 pentru lumini neconforme și una pentru transport de persoane peste numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare. Celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri rutiere.
Ca măsură complementară, polițiștii au ridicat 3 certificate de înmatriculare și au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere, din care 4 pentru depășirea vitezei de deplasare cu peste 50 km/h față de limita impusă pe sectorul respectiv de drum.

Astfel, unul din conducătorii auto, în vârsată de 22 de ani din Carei, care circula pe DN 19, a fost surprins de aparatele radar ale poliției rutiere în localitatea Doba cu o viteză de 147 km/h. Un alt conducător auto, de 37 de ani din Ianculești, a condus autoturismul între localitățile Moftin și Păulian cu viteza de 134 km/h, pe sector limitat la 70km/h.

Polițiștii rutieri careieni au fost solicitați să intervină pentru soluționarea unui eveniment rutier, produs pe strada 25 Octombrie din municipiu, soldat doar cu pagube materiale. Cu ocazia verificărilor efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că numerele provizorii de înmatriculare aplicate pe autoturismul implicat, erau expirate încă din luna martie a acetui an.
Conducătoului auto, un tânăr de 19 ani din comuna Căuaș, i s-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente