29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăsusPoliția ne informează !

Poliția ne informează !

Ieri, 03 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Posturilor de Politie Santau si Sauca, au efectuat  o actiune pe linie de braconaj piscicol, fiind identificați la pescuit, pe canalul Ier în zona comunei Pir, doi bărbați din localitate, care pescuiau  cu bețe, având asupra lor  cantitatea de 3 kg peste din specia caras.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuitul prin ori ce metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție,

În cadrul acțiunilor specifice întreprinse de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Carei, de localizare și depistare a persoanelor urmărite, au identificat si retinut pe V. Gioni, de 29 ani din Carei, fără ocupatie, care posedă mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Carei,  având de executat 2 ani inchisoare pentru săvârșirea infractiunii de furt calificat.

Susnumitul  a fost depus in arestul I.P.J. Satu Mare .

Joi, 03 aprilie a.c., a fost depistat în trafic, de către polițiștii Secției de Poliție 9 Negrești Oaș,  D. Vasile de 57 ani din comuna Racșa, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia, având permisul de conducere anulat din cursul anului 2011.

Susnumitului i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căruia permisul de conducere i-a fost anulat.La data de 03.04.2014,  ora 19,40 pe DN 19 F la intersectie cu DJ 195, în afara localității Mediesu Aurit, a avut loc un eveniment rutier.  P. Mihaela de 26 ani, din Satu Mare, conducand auto marca Renault, a acroșat un minor de 14 ani, din Potău, care circula în calitate de biciclist,   iar la intersecția susmenționată nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care circula pe drumul prioritar.

În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

În noaptea de 3/4 aprilie a.c., polițiștii de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban Satu Mare au desfașurat o acțiune pe linie de contrabandă.

Cu această ocazie, pe raza municipiului,  au identificat 2 autovehicule pe care  ocupanții acestora le-au abandonat pe un câmp, la ieșirea din municipiu spre localitatea Lazuri. Intr-unul dintre  autovehicule au fost găsite 15.000 pachete țigarete (300.000 fire) marca Jin Ling de proveniență Ucraina si 2 aparate de supraveghere pe timp de noapte.

Ulterior, pe str. Barițiu a fost oprit în trafic un alt autovehicul, în care se aflau trei bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 31 ani, doi având domiciliul în localitatea Porumbești iar cel de al treilea în Cidreag. De asemenea în autovehicul se aflau bancheta spate și roata de rezervă ale autoturismului în care au fost găsite țigările.

Cazul a fost predat polițiștilor din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiteri infracțiuni de contrabandă.

In cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri în vederea diminuării riscului rutier și impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 225 sancțiuni contravenționale în valoare de 17.267 lei.

În vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au aplicat  57 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.500 lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente