Acasă Locale Stiri Satu Mare Poliția ne informează

Poliția ne informează

În  data de 18.12.2014, orele 23.00  polițiștii de ordine publică tășnădeni,  l-au depistat  pe  P.Ioan  din localitatea Calatele,  județul Cluj,  în timp ce transporta cu autoturismul,  cantitatea de 78 brazi  fără a poseda acte de proveniență,  fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei,  iar pomi de Crăciun au fost ridicați în vederea confiscării și predați la Ocolul Silvic Tășnad .

În  data de 19.12.2014 polițiștii  Secției de Poliție 9 Negrești Oaș au organizat o acțiune pe linia combaterii comerțului ilegal cu pomi de Crăciun, ocazie cu care a fost depistată  B. Ana de 50 ani din  Bixad, care oferea spre vânzare 11 pomi de Crăciun, în centrul comunei Bixad,  fără a poseda acte de proveniență fapt pentru care a fost sancționată contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 2000 lei,  iar pomi de Crăciun au fost ridicați în vederea confiscării și predați la Ocolul Silvic Negrești Oaș.

În  data de 19.12.2014, orele 12.00 , pe bulevardul Henri Coanda din Satu Mare , O.Grigore de 38 ani , din  Tarna Mare,  conducând autoturismul marca VW Golf, pe fondul nepăstrări distantei corespunzătoare de mers față de autoturismul  Skoda  care se deplasa  regulamentar  în fața sa, a intrat in coliziune cu acesta.  În urma evenimentului a rezultat rânirea ușoara a numitei J.Maria de 24 ani din Apa, pasageră în autoturismul Skoda. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii .

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot  în  data de 19.12.2014,   în jurul orei 08.00,  numitul K. Viorel  de 35 ani, din  Baba Novac, a fost depistat în trafic de către polițiștii rutieriști din Ardud , în timp ce  conducea autoturismul prin localitatea Madaras, cu numere de circulație provizorii a căror  valabilitate era expirată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație  sau conducarea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat .

În data de 19.12.2014, ora 16.22 , la intersecția DN 1 C, cu strada Iugher, din localitate Iojib, P. Erika de 25 ani, din Livada, conducând autoturismul, pe fondul efectuări unei manevre de mers înapoi fără să se asigure a accidentat  ușor pe I. Maria de 51 ani din Iojib, care circula cu bicicletă . Conducătoarea auto a fost testata cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, iar în cazul biciclistei rezultatul a fost de 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat, totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.  În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În data de 19.12.2014, polițiștii  Biroului investigații criminale  din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare,  în colaborare cu polițiștii Postului de poliție comunal Sărmășag din  județul Sălaj,  au identificat și prins pe numitul C. Jozsef de 35 ani, din  Sărmășag, stabilind în sarcina acestuia  faptul că este autorul a două furturi din locuințe comise pe raza municipiului Satu Mare,  în perioada noiembrie – decembrie 2014. Față de acesta Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 30 zile. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 20 %.

La data de 19.12.2014, ora 17.45, pe strada Înfrățiri, din Odoreu , B. Alexandru de 62 ani  din Odoreu, circulând pe bicicleta, la intersecția cu strada Republicii, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului, condus regulamentar pe drum prioritar de A. Ramona de 32 ani, din Satu Mare. În urma evenimentului a rezultat rânirea ușoara a biciclistului. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ,  totodată atât conducătoarei auto cât și biciclistului le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 19.12.2014, în jurul orei 17.30, polițiștii Serviciului rutier l-au depistat în trafic,  în zona stației de carburanți MOL de pe strada Aurel Vlaicu, din Satu Mare,  pe C. Nicolae de 30 ani, din sat Rediu, județul Botoșani,  conducând autoturismul în timp ce avea o concentrație alcoolica de 0,96 mg/l alcool pur in aerul expirat, totodată i-au fost recoltate probe biologice de sânge , în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza se fac cercetări sub aspectul savârșirii iinfracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o concentrație alcoolica peste limita legală .

La data de 20.12.2014, orele 09,00 polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petrești, cu ocazia unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, au efectuat mai multe controale la localurile din Sanislău, ocazie cu care au fost depistate:  P.Varvara de 53 de ani din Carei, care deținea un nămăr de 9 (nouă) pachete  țigarete sigilate și  M.Ioan de 83 de ani, din localitatea  Horea, care  deținea 8 (opt) cartușe și  3 (trei) pachete țigarete sigilate. Deoarece  cele două  persoane nu au putut prezenta acte de provenientă  a pachetelor de  țigarete deținute, le-au fost confiscate și în ambele cazuri se fac  cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “contrabandă cu țigări”  .

În data de 20.12.2014, la ora 12.15, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare, au fost sesizați prin  Serviciul Apeluri de Urgență 112, de către numitul S. Levente de 41 ani, din Odoreu, despre faptul că numitul R. Petru de 63 ani, din Odoreu, pe fondul unor neînțelegeri, i-a aplicat cu un par mai multe lovituri în zona membrelor superioare și a capului, În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii ,,Lovire sau alte violente”.

La data de 20.12.2014, în jurul orei 13.00, pe strada Bujorului din Satu Mare, M.GABOR de 31 ani, din Agriș,  conducând autoturismul marca VW,  pe fondul nerespectării semnificației indicatorului ,, Cedează trecerea” a intrat în coliziune cu autoturismul marca Mercedes condus regulamentar de A. Caba  de 37 de ani, din Satu Mare. În urma evenimentului a rezultat rănirea numitului M. Gabor. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și  le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 20.12.2014, în jurul orei 17.30, polițiștii  rutieriști careieni,  l-au depistat in trafic pe numitul V.SZILARD  de 28 ani, din localitatea Sanislău, care conducea pe D.N. 19, în localitatea Piscolt autoturismul cu numere de circulație provizorii a căror  valabilitate era expirată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație  sau conducarea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat .

Tot la data de 20.12.2014,orele 18.25, polițiștii  rutieriști negreșteni l-au depistat în trafic, pe Aleea Trandafirilor din Negrești Oaș  pe S.Vasile din Negrești Oaș,  care  conducea  autoturismul,  având o alcoolemie de  0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, la testarea cu aparatul alcooltest . Din verificările efectuate s-a stabilit că  permisul de conducere al conducătorului auto a fost reținut în luna iunie 2014, fiindu-i retrase și numerele de înmatriculare din lipsă asigurării obligatorii auto. Conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor  biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.   În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de refuz recoltare probe biologice,  conducerea pe drumurile  publice a unui autovehicul de către o persoană cu permisul  de conducere suspendat și punere în circulație  sau conducarea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat .

În data de 20.12.2014 orele 22.40,  am fost sesizati prin Serviciul Apeluri de Urgență 112,  de catre numitul S. Voicu  din Satu Mare, care reclama faptul că numitul C.Mihai de 50 ani din Satu Mare, distrus geamul ușii de la scara blocului unde domiciliaza. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere

În cadrul acțiunilor desfășurate  în acest week-end   pe raza municipiului și a  județului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  și pentru prevenirea evenimentelor  rutiere au fost  aplicate  68  contravenții  în valoare de 7950 lei. Au fost aplicate  84 contravenții  în valoare de 26060 lei pentru fapte prevăzute de Legea 61/1991.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente