miercuri, iunie 19, 2024
AcasăLocalePoliția Tășnad face verificări la deținătorii de terenuri. La mijlocul lunii Ambrozia...

Poliția Tășnad face verificări la deținătorii de terenuri. La mijlocul lunii Ambrozia își va elimina polenul – cel mai puternic alergen

Răspândirea explozivă a ambroziei a luat amploare în ultimii ani și crează neplăceri tot mai multor sătmăreni alergici la această plantă. Buruiana poate fi eradicată prin cosire repetată, smulgere sau erbicidare înainte de a produce polen, un alergen foarte puternic, adică până la mijlocul lunii iulie.

Recent, prefectul Radu Roca a făcut un apel către secretarii UAT-urilor din județ să demareze măsuri pentru combaterea ambroziei.

”Vă rog să le transmiteți primarilor ca o sugestie să cuprindă în bugetul local și sumele necesare combaterii ambroziei. Dacă sunt probleme nu ezitați să contactați Instituția Prefectului , verificați în teritoriu și luați măsurile ce țin de dumneavoastră pentru a stopa răspândirea buruienii Ambrozia” – a spus prefectul Radu Roca.

În baza Legii 62/2018, privind combaterea buruienii Ambrozia, proprietarii sau deținătorii de teren, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, au obligația de a intreprinde măsuri în vederea combaterii și distrugerii buruienii Ambrozia, în caz contrar legislația prevede sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoane fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoane juridice.

În acest sens, agenti ai Poliției Locale Tășnadc cu atribuții în domeniul Protecției Mediului, au demarat o acțiune de verificare și identificare a terenurilor din intravilan și extravilan de pe raza UAT-ului Tășnad, infestate cu buruiana Ambrozia.

Ar fi util și în folosul cetățenilor ca demersul să fie urmat și în celelalte comune din județ.

Sursa foto: Poliția Locală Tășnad

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente