vineri, mai 31, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePolițiștii sătmăreni ies în stradă

Polițiștii sătmăreni ies în stradă

Sindicalișii de la Europol Satu Mare se alătură protestelor din țară

Polițiștii din Satu Mare s-au hotărât să protesteze în stradă față de atitudinea cu care reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne i-au tratat pe colegii lor de la București la negocierile pentru creșterea salariului.
Sindicalișii de la Europol Satu Mare organizează marți, începând cu ora 10:00 o acțiune de protest în fața sediului Poliției Municipale de pe str. Gheorghe Doja.
Sunt așteptați să participe zeci de polițiști care să transmită un mesaj unitar conducerii ministerului de la București.
În România „lucrului bine făcut”, siguranță cetățeanului nu este apreciată financiar, ci doar prin mulțumiri verbale la bilanțuri.
Peste 80.000 de angajați ai MAI cu salariul minim pe economie. Sporuri calculate la salariul din 2009.
Modificarea statutului polițistului este un subiect vechi de peste 10 ani. Legea salarizării se amână de 7 ani.
Tăieri de salarii și sporuri, anularea unor drepturi salariale, amânarea altora, promisiuni, promisiuni …
Paharul s-a umplut!
După protestele celor de la rutier care au refuzat să mai facă „normă de amenzi” și au aplicat doar avertismente, nemulțumirile polițiștilor au ajuns la pragul de proteste de stradă.
Solicitările polițiștilor

„Cu ce suntem noi mai ‘speciali’ decât alte categorii bugetare, când nouă ni se interzice prin lege să desfășurăm alte activități care au legătură cu atribuțiile din fișa postului, iar doctorilor le este permis ca după ce își termină serviciul la stat, să desfășoare aceeași activitate profesională în clinici private, de unde mai încasează încă un salariu. Cu ce suntem noi mai ‘speciali’ decât profesorii cărora le este permis ca după ce își termină programul de lucru la școală să desfășoare aceeași activitate profesională la domiciliu sau în instituții private, de unde își rotunjesc veniturile salariale, iar nouă ne este interzis prin lege acest lucru”, afirmă comunicatul Sindicatului Polițiștilor Mihai Viteazul.
Totodată, documentul atrage atenția că în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Poliției Române s-a creat un deficit de circa 20.000 de oameni, lucru ce poate pune în pericol siguranța națională.
„În altă ordine de idei, se invocă de vreo câțiva ani, ca motiv pentru mărirea salariilor la medici si profesori, teama că își vor da demisia și vor pleca din sistem și, astfel, țara va rămâne în suferință, dar oare câți dintre domniile voastre v-ați panicat de faptul că același lucru se întâmplă de ani de zile în Poliția Română și în Ministerul Afacerilor Interne, unde s-a creat în prezent un deficit de circa 20.000 de oameni, fiind pusă astfel în pericol siguranța națională”.

La ultima întâlnire de la București, sindicaliștii din Poliție au ieșit nemulțumiți de la întâlnirea cu ministrul de Interne, Carmen Dan, care le-a promis o mărire de salariu între 100 și 300 de lei, din luna aprilie. Sindicaliștii cer ca salariul să le fie calculat la nivelul actual al salariului minim, nu la cel din 2009.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente