Acasă Locale Polițiștii sătmăreni, în acțiune pentru siguranța cetățenilor

Polițiștii sătmăreni, în acțiune pentru siguranța cetățenilor

politist_94210000În perioada 12 – 14 iulie a.c., polițiștii sătmăreni vor acționa pentru prevenirea evenimentelor rutiere și a faptelor ce pot tulbura ordinea și liniștea publică. Acțiunea se derulează la nivel național, sub coordonarea I.G.P.R., polițiștii fiind la datorie pentru asigurarea fluenței traficului rutier și pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Acțiunile desfășurate de polițiștii structurilor de poliție rutieră, ordine publică, prevenire și transporturi, la acest sfârșit de săptămână, urmăresc reducerea riscului rutier, în special a evenimentelor produse pe fondul vitezei excesive, precum și prevenirea faptelor ce pot leza avutul public și privat, viața și integritatea corporală a persoanelor.

Pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză și prevenirea evenimentelor rutiere, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri vor folosi și echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Polițiștii vor acționa pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale și depistarea persoanelor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale. Totodată, o atenție deosebită va fi acordată zonelor din proximitatea ștrandurilor și a stațiunilor de agrement din județ, frecventate la final de săptămână de numeroși turiști.

În cadrul acestor activități vor fi angrenați zilnic, pe lângă dispozitivele curente, și alți aproape 60 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică, prevenire și transporturi.

De asemenea, pentru prevenirea activităților comerciale ilicite precum și pentru o călătorie în siguranță, Poliția Transporturi acționează în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată.

Pe lângă aceste activități, vor avea loc și acțiuni de verificare a legalității transportului public de persoane.  Conducătorii de motociclete și mopede sunt o altă categorie de participanți la trafic vizată de polițiști în acțiunile ce vor fi derulate.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor distribui materiale informative și vor discuta cu sătmărenii, oferindu-se sfaturi utile pentru a-și proteja bunurile și a evita astfel să devină victime ale infracțiunilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente