marți, mai 28, 2024
AcasăEconomico-socialSocialPolițiștii sătmăreni în vizită la tabăra organizată de Crucea Roșie Satu Mare

Polițiștii sătmăreni în vizită la tabăra organizată de Crucea Roșie Satu Mare

Campania națională ,,Vacanța în siguranță” continuă să fie implementată la nivelul județului Satu Mare de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, gazdele fiind copiii și părinții aflați în tabăra organizată la Lacul lui Pintea-Livada, de către Crucea Roșie.

Scopul campaniei este axat pe creșterea nivelului de informare a copiilor, tinerilor, părinților și a comunității sătmărene pe linia implicării în prevenirea situațiilor de risc sau conflictuale în care aceștia pot deveni victime sau, dimpotrivă, se pot transforma în autori ai unor infracțiuni sau chiar agresori care încalcă drepturile celorlați.

Astfel, într-o atmosferă relaxantă, copii, tineri, dar și părinți beneficiari ai unui program de incluziune organizat de către Crucea Roșie au primit vizita polițiștilor sătmăreni, surpriza cea mare concretizîndu-se în prezența polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale. Oportunitatea de a lua contact cu polițiștii care acționează de cele mai multe ori în situații de risc major, de a se familiariza cu aspectele definitorii ale muncii lor, cu echipamentul din dotare, cu autospeciala folosită în acțiunile speciale a adus bucurie în rândul celor prezenți.

Pornindu-se de la premisa că vacanța de vară este o perioadă a relaxării, a voioșiei, a plecărilor la mare, munte sau în tabere, cu mult timp liber, de cele mai multe ori copiii și tinerii rămânând nesupravegheați, s-a accentuat, în cadrul sesiunii informativ preventive susținută de către polițiștii din structura prevenire și siguranță școlară și importanța petrecerii timpului liber într-un mod sănătos, departe de tentații, fără delincvență juvenilă și săvârșirea unor fapte penale, care atrag după sine încălcarea legii și răspunderea penală a minorului.

Prin realizarea unor astfel de activități nonformale de prevenire, informare , dar și promovarea profesiei de polițist, s-a urmărit și formarea unor comportamente civice, respectarea regulilor, munca în echipă, ajutorul acordat coechipierului în rezolvarea unor sarcini accentuând și caracterul formativ, pe lângă caracterul informativ al demersurilor.

Astăzi , participanților li s-a oferit oportunitatea să se joace, să râdă, să socializeze, să lege prietenii, dar și să se informeze, să își reactualizeze anuminte aspecte, să își satisfacă anumite curiozități, să li se răspundă la întrebări referitoarere la tot ce înseamnă munca de poliție, dar și să transmită mesaje preventive vizând consumul și traficul de substanțe interzise.

INFORMARE, FORMARE, SIGURANȚĂ DE NOTA 10! este dezideratul propus de către polițiștii sătmăreni, care vor continua activitățile pe întreaga perioadă a vacanței de vară.

Sursa: IPJ Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente